סוכריות כנפיים ויאטנמיות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 12 יחידות כנפיים חצויות מסירים את הבשר מהעצם ומקלפים את הצד התחתון כך שנוצרת צורת סוכריה על מקל.
- לבלילת אורז
- 1/2 כוס קמח אורז דביק
- 1 כוס מים
- 1 כף חמאה מומסת
- קורט קצת מלח
- רכיבים לרוטב
- 4 כפות רוטב דגים
- מיץ מחצי ליים
- 2 כפיות תמרהינדי
- 1 צ'ילי אדום קצוץ
- 1 כף צ'ילי פייסט (ניתן להשיג בחנויות אסיאתיות ובחנויות מתמחות)
- 1 כפית כוסברה קצוצה
- 1 כפית בזיל קצוץ
- 1 כפית נענע קצוצה
- 1 כפית בוטנים גרוסים
- שמן סויה /קנולה לטיגון עמוק (כמות תלויה בגודל הסיר)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה מקררים למשך שעה לפחות ושומרים במקרר עד לשימוש.
- 2. מכינים כנפיים: מחממים את השמן לטיגון לחום נמוך יחסית, 140-150 מעלות.
- 3. טובלים את הכנפיים בבלילת אורז ומטגנים בשמן העמוק כ- 5 דקות בחום נמוך ומוציאים לנייר סופג.
- 4. מגבירים את האש לחום גבוה ,מצפים שוב את הכנפיים ומטגנים למשך 3 דקות. מוציאים מהשמן לתוך הקערה עם הרוטב, מערבבים היטב ומגישים מיד, כשהרוטב בצד.