צ'יקן לוליפופ
חנוך סטמקר ממסעדת הודו הקטנה בבאר שבע מלמד איך להכין כנפיים מטוגנות בסגנון הודי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- רכיבים:
 - 18 כנפיים נקיות וחתוכות
 - למרינדה:
 - 2 שיני שום קצוצות
 - 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
 - ו ביצה
 - 150 גרם קורנפלור
 - מיץ מחצי לימון
 - תבלינים:
 - קורט צבע מאכל טבעי כתום (לא חובה)
 - 20 גרם כמון טחון
 - 20 גרם כוסברה יבשה טחונה
 - 20 גרם פפריקה חריפה
 - 20 גרם זרעי שומר
 - 20 גרם פפריקה מתוקה
 - מטבל:
 - 4 שיני שום קצוצות
 - 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
 - 250 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק
 - 250 מ"ל קטשופ
 - כף מלח
 - 2 מקלות סלרי קצוצים
 - כפית סויה
 - לטיגון:
 - 1 ליטר שמן
 
אופן ההכנה
- 1. טובלים את הכנפיים במרינדה לשעתיים.
 - 2.מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
 - 3. למטבל: מטגנים את מקלות הסלרי, שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף עם 2 כפות שמן.
 - 4. מוסיפים את הרטבים ומבשלים על אש קטנה ל-6 דקות. מכבים את האש ונותנים למטבל להצטנן. מגישים לצד כנפי העוף.
 
