צ'יקן לוליפופ
חנוך סטמקר ממסעדת הודו הקטנה בבאר שבע מלמד איך להכין כנפיים מטוגנות בסגנון הודי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- רכיבים:
- 18 כנפיים נקיות וחתוכות
- למרינדה:
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
- ו ביצה
- 150 גרם קורנפלור
- מיץ מחצי לימון
- תבלינים:
- קורט צבע מאכל טבעי כתום (לא חובה)
- 20 גרם כמון טחון
- 20 גרם כוסברה יבשה טחונה
- 20 גרם פפריקה חריפה
- 20 גרם זרעי שומר
- 20 גרם פפריקה מתוקה
- מטבל:
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
- 250 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק
- 250 מ"ל קטשופ
- כף מלח
- 2 מקלות סלרי קצוצים
- כפית סויה
- לטיגון:
- 1 ליטר שמן
אופן ההכנה
- 1. טובלים את הכנפיים במרינדה לשעתיים.
- 2.מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
- 3. למטבל: מטגנים את מקלות הסלרי, שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף עם 2 כפות שמן.
- 4. מוסיפים את הרטבים ומבשלים על אש קטנה ל-6 דקות. מכבים את האש ונותנים למטבל להצטנן. מגישים לצד כנפי העוף.