יקיטורי כנפיים בטריאקי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 12 יחידות כנפיים חצויות
- למרינדה
- 3 כפות שמן שומשום
- 3 כפות רוטב סויה יפנית
- 3 כפות רוטב צדפות / רוטב פטריות תאילנדי (ניתן להשיג בחנויות אסייתיות גם טיב טעם)
- רכיבים לרוטב טריאקי מתקתק
- 150 מ"ל רוטב סויה יפנית (3/4 כוס)
- 450 מ"ל מים (1/4 2 כוסות)
- 100 מ"ל סאקה (1/2 כוס)
- 100 מ"ל מירין (1/2 כוס) או כף דבש
- 30 גרם ג'ינג'ר חתוך גס
- 100 גרם גזר חתוך גס
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 80 גרם קורנפלור (8 כפות) מעורבבים עם 1/4 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את כל רכיבי המרינדה לקערה ומערבבים היטב.
- 2. מוסיפים את הכנפיים לתוך קערת המרינדה, מערבבים ומשרים למשך שעתיים.
- 3. לאחר שעתיים משפדים שתי יחידות כנפיים בשיפוד.
- 4. מניחים את כל רכיבי הרוטב בסיר, למעט הקונפלור והמים, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית.
- 5. מבשלים כ-20 דקות עד חצי שעה מוסיפים את בלילת הקורנפלור ומכבים את האש.
- 6. מחממים גריל או תנור לחום גבוה (250 מעלות). צולים את הכנפיים 5 דקות מכל צד ומדי פעם מברישים ברוטב טריאקי.