יקיטורי כנפיים בטריאקי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
 - 12 יחידות כנפיים חצויות
 - למרינדה
 - 3 כפות שמן שומשום
 - 3 כפות רוטב סויה יפנית
 - 3 כפות רוטב צדפות / רוטב פטריות תאילנדי (ניתן להשיג בחנויות אסייתיות גם טיב טעם)
 - רכיבים לרוטב טריאקי מתקתק
 - 150 מ"ל רוטב סויה יפנית (3/4 כוס)
 - 450 מ"ל מים (1/4 2 כוסות)
 - 100 מ"ל סאקה (1/2 כוס)
 - 100 מ"ל מירין (1/2 כוס) או כף דבש
 - 30 גרם ג'ינג'ר חתוך גס
 - 100 גרם גזר חתוך גס
 - 2 גבעולי בצל ירוק
 - 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
 - 80 גרם קורנפלור (8 כפות) מעורבבים עם 1/4 כוס מים
 
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את כל רכיבי המרינדה לקערה ומערבבים היטב.
 - 2. מוסיפים את הכנפיים לתוך קערת המרינדה, מערבבים ומשרים למשך שעתיים.
 - 3. לאחר שעתיים משפדים שתי יחידות כנפיים בשיפוד.
 - 4. מניחים את כל רכיבי הרוטב בסיר, למעט הקונפלור והמים, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית.
 - 5. מבשלים כ-20 דקות עד חצי שעה מוסיפים את בלילת הקורנפלור ומכבים את האש.
 - 6. מחממים גריל או תנור לחום גבוה (250 מעלות). צולים את הכנפיים 5 דקות מכל צד ומדי פעם מברישים ברוטב טריאקי.
 
