מתכונים חמים

יקיטורי כנפיים בטריאקי

מתכון מאת: משה בדישי, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

כנפיים אסיאתיות (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • 12 יחידות כנפיים חצויות
  • למרינדה
  • 3 כפות שמן שומשום
  • 3 כפות רוטב סויה יפנית
  • 3 כפות רוטב צדפות / רוטב פטריות תאילנדי (ניתן להשיג בחנויות אסייתיות גם טיב טעם)
  • רכיבים לרוטב טריאקי מתקתק
  • 150 מ"ל רוטב סויה יפנית (3/4 כוס)
  • 450 מ"ל מים (1/4 2 כוסות)
  • 100 מ"ל סאקה (1/2 כוס)
  • 100 מ"ל מירין (1/2 כוס) או כף דבש
  • 30 גרם ג'ינג'ר חתוך גס
  • 100 גרם גזר חתוך גס
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 80 גרם קורנפלור (8 כפות) מעורבבים עם 1/4 כוס מים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל רכיבי המרינדה לקערה ומערבבים היטב.
  • 2. מוסיפים את הכנפיים לתוך קערת המרינדה, מערבבים ומשרים למשך שעתיים.
  • 3. לאחר שעתיים משפדים שתי יחידות כנפיים בשיפוד.
  • 4. מניחים את כל רכיבי הרוטב בסיר, למעט הקונפלור והמים, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית.
  • 5. מבשלים כ-20 דקות עד חצי שעה מוסיפים את בלילת הקורנפלור ומכבים את האש.
  • 6. מחממים גריל או תנור לחום גבוה (250 מעלות). צולים את הכנפיים 5 דקות מכל צד ומדי פעם מברישים ברוטב טריאקי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully