- 1. הכנת העוף: מערבבים את כל עשבי התבלין בקערה.
-
- 2. מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים תבנית אפייה עם שוליים גבוהים בשכבת עשבי תבלין, ועליה פורשים את נתחי העוף. זורים פלפל שחור וזרעי כוסברה ומפזרים שכבה נוספת של עשבי תבלין, פלפל וזרעי כוסברה.
-
- 3. ממיסים את שומן האווז בסיר נפרד על להבה נמוכה ויוצקים על העוף עד כדי כיסוי.
-
- 4. מכסים בנייר פרגמנט ונייר אלומיניום ומעבירים לתנור ל-4 שעות בחום נמוך של 120 מעלות. מוציאים מהתנור, מסננים את שומן האווז (אפשר לשמור בקירור ולהשתמש שוב) ושומרים את נתחי העוף בקירור.
-
- 5. הכנת הצ'אטני: מחממים את כל החומרים, למעט המלח והפלפל, בסיר קטן על להבה בינונית-גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד לקבלת מרקם של ריבה. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
-
- 6. הכנת האורז: מחממים סיר קטן עם שמן זית, מוסיפים לו בצל, שום, תבלינים ופלפל ירוק חריף ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים אורז, מערבבים וכעבור חצי דקה יוצקים עליו ציר עוף רותח.
-
- 7. מוסיפים זרשק, מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כ-17 דקות.
-
- 8. הרכבת המנה: מלהיטים מחבת פסים או גריל פחמים וצולים עליה את נתחי העוף עד להשחמתם. מגישים לצד האורז, עליו זורים שמיר קצוץ ברגע האחרון.
-
- 9. לא לשכוח את צ'אטני העגבניות אותו יש להגיש בטמפ' החדר.