פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קונפי עוף מושחר בליווי צ'אטני

      המפתח למנה המשגעת הזו הוא בארבע השעות בהן העוף מבלה בחום נמוך, כשמסביבו מבעבע שומן האווז, שנספג בעוף ומעניק לו את הנימוחות שלו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוף
      עוף "שחור" עם צ'אטני עגבניות, אורז שמיר (אולפני הרצליה)

      מצרכים

      • 4 כרעי עוף, נקיות מעצמות אך לא מהעור
      • 1 ליטר שומן אווז או שמן זיתולה או חצי חצי
      • 1 חב' שמיר שטוף וקצוץ גס
      • 1 חב' פטרוזיליה שטופה וקצוצה גס
      • 1 חב' כוסברה שטופה וקצוצה גס
      • קמצוץ זרעי כוסברה
      • פלפל שחור גרוס
      • לצ'אטני:
      • 6 עגבניות תמר בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
      • 1 בצל קטן, קלוף, שטוף וקצוץ דק
      • 1 שן שום קלופה וקצוצה
      • 2 כפות סוכר
      • 2 כפות חומץ בן יין אדום
      • 1/2 כוס מים
      • 1 עלה דפנה
      • 1 פלפל אנגלי
      • 2 ציפורן
      • 3 גרגרי הל
      • שפיץ פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • לאורז:
      • 1 כוס אורז פרסי
      • 1 בצל לבן גדול, קלוף, שטוף וקצוץ דק
      • 1 שן שום, קלופה וקצוצה
      • 3 כפות שמן זית
      • 1/4 כפית בהרט
      • 1/4 כפית כמון
      • שפיץ פלפל ירוק חריף
      • 2 כוסות ציר עוף (רותח)
      • 1 חבילה שמיר שטוף וקצוץ דק
      • 2 כפות זרשק (חמוציות מיובשות)
      • מלח ופלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת העוף: מערבבים את כל עשבי התבלין בקערה.
      • 2. מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים תבנית אפייה עם שוליים גבוהים בשכבת עשבי תבלין, ועליה פורשים את נתחי העוף. זורים פלפל שחור וזרעי כוסברה ומפזרים שכבה נוספת של עשבי תבלין, פלפל וזרעי כוסברה.
      • 3. ממיסים את שומן האווז בסיר נפרד על להבה נמוכה ויוצקים על העוף עד כדי כיסוי.
      • 4. מכסים בנייר פרגמנט ונייר אלומיניום ומעבירים לתנור ל-4 שעות בחום נמוך של 120 מעלות. מוציאים מהתנור, מסננים את שומן האווז (אפשר לשמור בקירור ולהשתמש שוב) ושומרים את נתחי העוף בקירור.
      • 5. הכנת הצ'אטני: מחממים את כל החומרים, למעט המלח והפלפל, בסיר קטן על להבה בינונית-גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד לקבלת מרקם של ריבה. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
      • 6. הכנת האורז: מחממים סיר קטן עם שמן זית, מוסיפים לו בצל, שום, תבלינים ופלפל ירוק חריף ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים אורז, מערבבים וכעבור חצי דקה יוצקים עליו ציר עוף רותח.
      • 7. מוסיפים זרשק, מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כ-17 דקות.
      • 8. הרכבת המנה: מלהיטים מחבת פסים או גריל פחמים וצולים עליה את נתחי העוף עד להשחמתם. מגישים לצד האורז, עליו זורים שמיר קצוץ ברגע האחרון.
      • 9. לא לשכוח את צ'אטני העגבניות אותו יש להגיש בטמפ' החדר.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -