קונפי עוף מושחר בליווי צ'אטני

המפתח למנה המשגעת הזו הוא בארבע השעות בהן העוף מבלה בחום נמוך, כשמסביבו מבעבע שומן האווז, שנספג בעוף ומעניק לו את הנימוחות שלו

מתכון מאת: ירון קסטנבוים, מערכת וואלה!
עוף "שחור" עם צ'אטני עגבניות, אורז שמיר. אולפני הרצליה
עוף "שחור" עם צ'אטני עגבניות, אורז שמיר

מצרכים

  • 4 כרעי עוף, נקיות מעצמות אך לא מהעור
  • 1 ליטר שומן אווז או שמן זיתולה או חצי חצי
  • 1 חב' שמיר שטוף וקצוץ גס
  • 1 חב' פטרוזיליה שטופה וקצוצה גס
  • 1 חב' כוסברה שטופה וקצוצה גס
  • קמצוץ זרעי כוסברה
  • פלפל שחור גרוס
  • לצ'אטני:
  • 6 עגבניות תמר בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 בצל קטן, קלוף, שטוף וקצוץ דק
  • 1 שן שום קלופה וקצוצה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1/2 כוס מים
  • 1 עלה דפנה
  • 1 פלפל אנגלי
  • 2 ציפורן
  • 3 גרגרי הל
  • שפיץ פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לאורז:
  • 1 כוס אורז פרסי
  • 1 בצל לבן גדול, קלוף, שטוף וקצוץ דק
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1/4 כפית כמון
  • שפיץ פלפל ירוק חריף
  • 2 כוסות ציר עוף (רותח)
  • 1 חבילה שמיר שטוף וקצוץ דק
  • 2 כפות זרשק (חמוציות מיובשות)
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. הכנת העוף: מערבבים את כל עשבי התבלין בקערה.
  • 2. מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים תבנית אפייה עם שוליים גבוהים בשכבת עשבי תבלין, ועליה פורשים את נתחי העוף. זורים פלפל שחור וזרעי כוסברה ומפזרים שכבה נוספת של עשבי תבלין, פלפל וזרעי כוסברה.
  • 3. ממיסים את שומן האווז בסיר נפרד על להבה נמוכה ויוצקים על העוף עד כדי כיסוי.
  • 4. מכסים בנייר פרגמנט ונייר אלומיניום ומעבירים לתנור ל-4 שעות בחום נמוך של 120 מעלות. מוציאים מהתנור, מסננים את שומן האווז (אפשר לשמור בקירור ולהשתמש שוב) ושומרים את נתחי העוף בקירור.
  • 5. הכנת הצ'אטני: מחממים את כל החומרים, למעט המלח והפלפל, בסיר קטן על להבה בינונית-גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד לקבלת מרקם של ריבה. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
  • 6. הכנת האורז: מחממים סיר קטן עם שמן זית, מוסיפים לו בצל, שום, תבלינים ופלפל ירוק חריף ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים אורז, מערבבים וכעבור חצי דקה יוצקים עליו ציר עוף רותח.
  • 7. מוסיפים זרשק, מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כ-17 דקות.
  • 8. הרכבת המנה: מלהיטים מחבת פסים או גריל פחמים וצולים עליה את נתחי העוף עד להשחמתם. מגישים לצד האורז, עליו זורים שמיר קצוץ ברגע האחרון.
  • 9. לא לשכוח את צ'אטני העגבניות אותו יש להגיש בטמפ' החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully