קדרת עוף עם דובדבנים
לכבוד החג השף יוסי שטרית מכין קדירת עוף עם דובדבנים מיובשים וחמצמצים, דבש, רכז רימונים ועשבי תיבול טריים קצוצים ועל הדרך הוא גם מגלה לנו סוד של שפים ומכין ציר עוף מושחם וסמיך שישמש כבסיס לרוטב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 5-6 סועדים
- שמן קנולה
- 12 שוקי עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 3 בצלים לבנים בינוניים פרוסים דק
- חופן גדול שיני שום קלופות
- חופן גדול דובדבנים מיובשים
- 2 כוסות ציר עוף
- 1 כוס ציר עוף מושחם
- 1 כף מלח
- 4 כפות רכז רימונים
- 2 כפות דבש
- לסיום הבישול:
- חופן כוסברה קצוץ
- חופן עלי סלרי קצוץ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב (סוטאז') מאדים את הבצלים עם השמן תוך ערבוב על אש גבוהה כ- 4-5 דקות.
- 2. מסדרים מעל הבצלים את השוקיים בצפיפות ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
- 3. מפזרים מעל את הדובדבנים המיובשים, מוסיפים את רכז הרימונים והדבש ויוצקים מעל את ציר העוף.
- 4. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, ומבשלים עם מכסה מעט פתוח כשעה וחצי.
- 5. לפני סוף הבישול, מפזרים את עשבי התיבול הקצוצים מעל, מכסים, ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות כדי שעשבי התיבול ימלאו את הסיר בארומה שלהם ומגישים.