סרטנים עם ארטישוק ירושלמי, ערמונים ותרד תורכי
מנה אלגנטית ויוקרתית של סרטנים צלויים בתנור יחד עם ארטישוק ירושלמי, ערמונים ותרד תורכי. מתכון פשוט מאוד להכנה, שקוצר הרבה מחמאות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 6 סרטנים כחולים טריים ונקיים
- 10 יחידות של ארטישוק ירושלמי מקולף ומבושל
- 4 שיני שום
- צרור תרד תורכי שטוף
- 10 ערמונים טריים או מבושלים בוואקום (ניתן להשיג במעדניות)
- כף עלי זעתר טרי
- 200 מ"ל יין לבן חצי יבש
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים על הנייר את התרד, ומעליו את הסרטנים עם השום, הארטישוק הירושלמי, הערמונים ועלי הזעתר.
- 2. מוסיפים את היין ואת קוביות החמאה.
- 3. מתבלים במלח ובפלפל, וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ-8 דקות. מגישים חם.