וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סרטנים עם ארטישוק ירושלמי, ערמונים ותרד תורכי

מנה אלגנטית ויוקרתית של סרטנים צלויים בתנור יחד עם ארטישוק ירושלמי, ערמונים ותרד תורכי. מתכון פשוט מאוד להכנה, שקוצר הרבה מחמאות.

מתכון מאת: אור ברי ורועי ענתבי, מערכת וואלה

סרטן כחול מאודה. ShutterStock
סרטן כחול מאודה

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 6 סרטנים כחולים טריים ונקיים
  • 10 יחידות של ארטישוק ירושלמי מקולף ומבושל
  • 4 שיני שום
  • צרור תרד תורכי שטוף
  • 10 ערמונים טריים או מבושלים בוואקום (ניתן להשיג במעדניות)
  • כף עלי זעתר טרי
  • 200 מ"ל יין לבן חצי יבש
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים על הנייר את התרד, ומעליו את הסרטנים עם השום, הארטישוק הירושלמי, הערמונים ועלי הזעתר.
  • 2. מוסיפים את היין ואת קוביות החמאה.
  • 3. מתבלים במלח ובפלפל, וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ-8 דקות. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully