סרטנים מאודים בעשבי תיבול
סרטנים כחולים, ג'ינג'ר טרי וראש שום שלם יוצרים מעדן אמיתי. לשם הכנת המנה יש להצטייד בכלי אידוי (להשיג בכל המכולות הסיניות). מגישים את הסרטנים בכלי האידוי, שהונח מעל צלחת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 4 סרטנים כחולים טריים ונקיים
- שורש למון גראס
- 4 עלי כפיר ליים
- שורש ג'ינג'ר פרוס
- צ'ילי אדום פרוס
- ראש שום חצוי
- גרידה מתפוז אחד
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- בצל סגול פרוס
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את הסרטנים לכלי אידוי שרופד בנייר אפייה, יחד עם עשבי התיבול, הבצל, הסלרי, השום, הצ'ילי, הג'ינג'ר וגרידת התפוז. מניחים את כלי האידוי מעל סיר עם מים רותחים.
- 2. מאדים את הסרטנים כ-10 דקות, עד שבשר הסרטנים מלבין.
- 3. מוציאים את כלי האידוי מעל הסיר ומזלפים מעל הסרטנים מעט מיץ לימון ורוטב סויה. מגישים חם.