סרטנים אפויים
מנה יוקרתית של סרטנים, האפויים בתנור פחות מעשר דקות, יחד עם עלי טימין, רוזמרין ואורגנו מענגים. המתכון באדיבות "אושן" בר פירות ים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג סרטנים כחולים טריים
- 100 גרם עלי אורגנו טריים
- 150 גרם עלי טימין טריים
- 50 גרם עלי רוזמרין טריים
- 100 גרם שום פרוס טרי
- 200 מ"ל שמן זית
- מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מסדרים את הסרטנים אחרי הניקוי על מגש כאשר גב הסרטנים כלפי מעלה.
- 2. ממלאים את הסרטנים בתערובת עשבי התיבול, שום, מלח ופלפל ומפזרים את השמן מעל הכל.
- 3. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 8 דקות. לפני ההגשה שמים מיץ לימון.