נאצ'וס תוצרת בית
מתכון לנאצ'וס המקסיקני המסורתי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ליטר שמן (מומלץ להשתמש בשמן כותנה או תירס)
- 250 גרם טורטיות מקמח או מתירס (רצוי להשתמש בטורטיות טריות, גם אם הוקפאו, ולא באלה הנמכרות בשקית אטומה)
- 1 כף תבלין ברביקיו עם מעט מלח (למותג "טרז פזוס" יש את המוצר הזה, וניתן לקנות אותו בכל חנויות הטבע וברשתות הגדולות)
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן עמוק במטגנת חשמלית או בסיר, עד שהוא מגיע ל-140 מעלות צלזיוס.
- 2. פורשים את הטורטיות על מגש, לייבוש קל, שיזרז את זמן הטיגון, ואז חותכים אותן למשולשים.
- 3. כשהנאצ'וס מזהיבים מוציאים אותם למגש גדול שרופד בנייר סופג, ומפזרים מעל את תבלין הברביקיו. מערבבים.
- 4. מקררים לטמפרטורת החדר ומעבירים לכלי אטום. הנאצ'וס נשמרים למשך חודש לפחות.