- 1 . מכניסים את הקמח לקערה רחבה, מוסיפים את השמן והמים החמים ומערבבים. לשים עד שנוצר בצק אלסטי, אחיד ומוכן לעבודה. אם הבצק יבש מדי, ניתן להוסיף מעט מים, ואם הוא לח מדי, מוסיפים מעט קמח תירס. לבצק התירס יש נטייה להתייבש אחרי המנוחה, לכן עליו להיות מעט רך.
-
- 2. מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למנוחה של 20 דקות.
-
- 3. צרים כדורים בצורה ובגודל של כדור פינג פונג. מניחים על מגש ומכסים במגבת לחה.
-
- 4. גוזרים משקית ניילון דקיקה מלבן בגודל 2050X ס"מ.
-
- 5. אם ברשותכם מכשיר לפתיחת טורטיות, הרי זה משובח. במידה ולא, משתמשים בתחתית של סיר לוהט. מניחים כדור אחד על מחצית הניילון, ומכסים במחצית השנייה. מעבירים למכשיר לפתיחת טורטיות או לשיש, ומועכים את הכדור עד שתתקבל דסקית בקוטר 10 ס"מ ובעובי של 2 מ"מ. מסירים את הניילון ומניחים את דסקית הבצק על משטח לוהט כמו סאג' הפוך, או תחתית סיר לוהט. קולים מצד אחד במהירות, והופכים כשצבע הטורטיה מבהיר מעט. קולים גם בצד השני. מעבירים לכלי מכוסה במגבת לחה מעט. הטורטיות מיועדות לאכילה מיידית.