וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צ'ילי קון קרנה מקורי

יש צ'ילי קון קרנה, ויש צ'ילי קון קרנה. בשביל לדעת להכין את התבשיל המקסיקני המצויין הזה, שווה לכם לעקוב היטב אחר המתכון של השף אסף שטרן, ממסעדת "סרגוס". ככה עושים את זה נכון.

מתכון מאת: מערכת וואלה

צ'ילי קון קרנה. אורן דאי,
צ'ילי קון קרנה/אורן דאי

מצרכים למתכון

  • חומרים ל- 4-5 מנות:
  • 350 גרם שעועית שחורה שהושרתה במים 24 שעות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 1 ק"ג בשר טחון (שריר/כתף/צוואר)
  • 2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
  • 150 גרם כרישה חתוכה לקוביות
  • 1 פלפל חריך פרוס לרצועות
  • 4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
  • 60 גרם שום קצוץ
  • 3 עגבניות בינוניות מקולפות חתוכות לריבועים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות ממרח פלפל צ'יפטולה
  • ציר בקר (אפשר גם מים) לפי הצורך
  • גביע 1 של שמנת חמוצה (ניתן לוותר מטעמי כשרות למעוניינים)
  • קורט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • חופן כוסברה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר את שמן הזית וסוגרים את הבשר עד שהוא משחים.
  • 2. מוסיפים את המרכיבים הבאים לפי הסדר: בצל, כרישה, פלפלים חריפים ואדומים ושום ומטגנים מספר דקות.
  • 3. מוסיפים עגבניות חתוכות, רסק, צ'יפוטלה והשעועית השחורה לסיר ומכסים בנוזל (או ציר בקר או מים).
  • 4. מביאים לרתיחה פעם אחת ומנמיכים את האש, מבשלים כשלוש שעות עם מכסה חצי פתוח. בזמן הבישול רצוי להוסיף נוזל על מנת שלא יצטמצם יותר מידי.
  • 5. להגשה: מוסיפים חופן כוסברה ובצלחת עמוקה שמים את התבשיל ומעליו כף שמנת חמוצה. בתאבון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully