- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה (חשוב!) אחרת הכל יידבק לתבנית.
-
- 2. חותכים את החצילים, בקליפתם, לקוביות גדולות, ומשתדלים שבכל קובייה יהיה צד אחד עם קליפה. מעבירים לתבנית.
-
- 3. קולפים ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה או בצנצנת.
-
- 4. יוצקים את הרוטב על החצילים שבתבנית ומערבבים בידיים, עד שכל קובייה מצופה ברוטב. משטחים לשכבה אחידה.
-
- 5. מכסים היטב את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים. מכניסים לתנור ואופים שעה. מסירים בזהירות את נייר האלומיניום ובודקים מה המצב. החצילים צריכים להיות רכים מאוד, גם מבפנים (רצוי לטעום). אם רך מספיק, מוציאים. אם לא, מכסים בחזרה ואופים עוד 15 עד 30 דקות, בודקים שוב וחוזר חלילה.
-
- 6. מגישים חם, רצוי עם לחם טרי כדי לספוג את הרוטב הנפלא, או מצננים ושומרים במקרר, אפשר להגיש קר או לחמם שוב לפני ההגשה.
-
- הערות:
- * אם לא אכפת לכם ללכלך עוד קערה, אפשר לשים את קוביות החצילים ואת הרוטב בקערה גדולה, לערבב היטב ואז להעביר לתבנית- זה קצת יותר נוח.
-
- * אם בזמן ערבוב הרוטב עם החצילים נראה לכם שהרוטב לא מספיק ויש מעט מדי, אפשר להכין עוד קצת ולהוסיף.