פירה חציל
מתכון של השף רונן דברת-בלוך השף של מסעדות "ג'ולסון" ו"לורנס" באילת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1.5 ק"ג תפוחי אדמה
- 400 גר' חמאה
- 150 מ"ל שמנת
- 600 גר' חציל
- 5 גר' שמן כמהין
- 1/2 כף שום כתוש
אופן ההכנה
- 1. שורפים את חצילים על האש, מקלפים וטוחנים אותם במעבד מזון יחד עם חצי כף שום.
- 2. את תפוחי האדמה המבושלים והמקולפים מערבבים עם החמאה והשמנת ומועכים עד ליצירת פירה חלק.
- 3. מוסיפים את החצילים לפירה. מתבלים במלח ובשמן כמהין ומגישים.