פירה חלק וקטיפתי
רונן דברת-בלוך השף של "ג'ולסון" ו"לורנס" באילת מביא מתכון לפירה חלק שיכול לשמש כבסיס לפירה בטעמים שונים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1.5 ק"ג תפוח אדמה
- 250 מ"ל שמנת פושרת
- 100 גרם חמאה
- 120 מ"ל חלב חם
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, מסננים ומעבירים במטחנת ירקות.
- 2. מוסיפים קוביות חמאה, שמנת וחלב ומערבבים עד למרקם חלק מאוד. מוסיפים מלח לפי הטעם.