וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזן המן מלוחה במילוי סלק פטה ואגוזי לוז

אורי שפט, שף מאפיית "לחמים"

מתכון מאת: אורי שפט, מערכת וואלה

הכנת אוזני המן. נמרוד סונדרס
הכנת אוזני המן

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 200 גרם חמאה קרה מאוד
  • 350 גרם קמח קר מאוד
  • 100 גרם מים קרים מאוד
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • למלית:
  • 500 גרם סלק אדום מבושל
  • 150 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
  • 150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות 1X1 ס"מ
  • 20 מ"ל שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • שומשום שחור

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את המים עם המלח והסוכר.
  • 2. פורסים את החמאה לקוביות ואז לפרוסות דקות. מערבבים את פרוסות החמאה עם הקמח ביד.
  • 3. מעבירים לקערת המיקסר ובעזרת וו לישה לשים 2 דקות.
  • 4. מוסיפים את המים וממשיכים לעבד לבצק אחיד עם מעט גושי חמאה קטנים.
  • 5. מוציאים את הבצק מן הקערה, משטחים לריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ-3 שעות.
  • 6. מכינים את המילוי: חותכים את הסלק לקוביות קטנות בגודל:1X1 ס"מ.
  • 7. מערבבים את כל חומרי המלית פרט לגבינה (כדי שלא תוכתם מהסלק). את הגבינה מוסיפים בסוף.
  • 8. מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת מיקד בקוטר 8 ס"מ.
  • 9. מורחים בביצה טרופה, טובלים בשומשום שחור והופכים על מגש כשהשומשום מלמטה.
  • 10. מורחים ביצה, מניחים מלית במרכז העיגול ומהדקים לאוזן.
  • 11. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים כ-12-15 דקות לגוון שחום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully