מתכונים חמים

אוזני המן ממולאים בפרג

מתכון באדיבות בית קפה/מסעדה 'אסף ארטיזנל' ברמת השרון.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

דיפולט (צילום: יח"צ, פסטיבל הקולנוע ירושלים)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 350 גרם חמאה קרה קצוצה לקוביות קטנות
  • 2 ביצים טרופות
  • 12 גרם אבקת סוכר
  • 120 גרם אבקת שקדים
  • למלית:
  • 2 כוסות פרג טחון
  • 1 כוס חלב
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/4 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 100 גרם פלחי שקדים
  • 50 גרם קליפות תפוזים מסוכרות
  • גרד מ- 1 לימון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים, חוץ מהביצים, לקערה של מעבד מזון. מעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים קטנים של בצק.
  • 2. מוסיפים את הביצים הטרופות ומפעילים את המעבד עד שנוצר כדור בצק. מוציאים מהקערה, עוטפים בניילון נצמד, משטחים את הכדור בעזרת מערוך למלבן בעובי 5 ס"מ ומכניסים למקרר ל-4שעות לפחות.
  • 3. מכניסים לסיר(לא אלומיניום) את הפרג , כוס חלב, דבש, סוכר ומלח. מבשלים את התערובת על להבה נמוכה כחצי שעה תוך כדי בחישה מתמדת, על מנת שהפרג לא יישרף.
  • 4. כשרוב הנוזלים נספגים בפרג מסירים את הסיר מעל האש ומוסיפים גרד לימון, פלחי שקדים וקליפות תפוזים מסוכרות קצוצות דק ככל שניתן. מערבבים ומצננים במקרר.
  • 5. מכינים 20 כדורים ממלית הפרג. בעזרת מערוך משטחים את הבצק לעובי 2 מ"מ. ניתן להשתמש במעט קמח כדי שיהיה נוח לרדד.
  • 6. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ, מברישים את הבצק עם חלמון ביצה טרוף עם מעט חלב, מניחים כדור פרג במרכז וסוגרים קצוות של בצק כך שייווצר משולש מסורתי של אוזן המן. ממשיכים כך עם כל היחידות.
  • 7. מניחים על מגש עם נייר אפיה, מורחים אותם בתערובת חלמון וחלב ואופים בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות למשך 10 דקות עד רבע שעה. הצבע אמור להיות זהוב בהיר (זהירות לא להשחים יתר על המידה – הבצק יאבד מטעמו המיוחד)
  • 8. מנפים מעל אוזני ההמן אבקת סוכר. ניתן לשמור עד שבוע בכלי סגור.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully