אוזני המן ממולאים בפרג
מתכון באדיבות בית קפה/מסעדה 'אסף ארטיזנל' ברמת השרון.
דיפולט (צילום: יח"צ, פסטיבל הקולנוע ירושלים)
מחשבון המרות
- לבצק:
- 500 גרם קמח
- 350 גרם חמאה קרה קצוצה לקוביות קטנות
- 2 ביצים טרופות
- 12 גרם אבקת סוכר
- 120 גרם אבקת שקדים
- למלית:
- 2 כוסות פרג טחון
- 1 כוס חלב
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס סוכר
- קורט מלח
- 100 גרם פלחי שקדים
- 50 גרם קליפות תפוזים מסוכרות
- גרד מ- 1 לימון
- 1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים, חוץ מהביצים, לקערה של מעבד מזון. מעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים קטנים של בצק.
- 2. מוסיפים את הביצים הטרופות ומפעילים את המעבד עד שנוצר כדור בצק. מוציאים מהקערה, עוטפים בניילון נצמד, משטחים את הכדור בעזרת מערוך למלבן בעובי 5 ס"מ ומכניסים למקרר ל-4שעות לפחות.
- 3. מכניסים לסיר(לא אלומיניום) את הפרג , כוס חלב, דבש, סוכר ומלח. מבשלים את התערובת על להבה נמוכה כחצי שעה תוך כדי בחישה מתמדת, על מנת שהפרג לא יישרף.
- 4. כשרוב הנוזלים נספגים בפרג מסירים את הסיר מעל האש ומוסיפים גרד לימון, פלחי שקדים וקליפות תפוזים מסוכרות קצוצות דק ככל שניתן. מערבבים ומצננים במקרר.
- 5. מכינים 20 כדורים ממלית הפרג. בעזרת מערוך משטחים את הבצק לעובי 2 מ"מ. ניתן להשתמש במעט קמח כדי שיהיה נוח לרדד.
- 6. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ, מברישים את הבצק עם חלמון ביצה טרוף עם מעט חלב, מניחים כדור פרג במרכז וסוגרים קצוות של בצק כך שייווצר משולש מסורתי של אוזן המן. ממשיכים כך עם כל היחידות.
- 7. מניחים על מגש עם נייר אפיה, מורחים אותם בתערובת חלמון וחלב ואופים בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות למשך 10 דקות עד רבע שעה. הצבע אמור להיות זהוב בהיר (זהירות לא להשחים יתר על המידה הבצק יאבד מטעמו המיוחד)
- 8. מנפים מעל אוזני ההמן אבקת סוכר. ניתן לשמור עד שבוע בכלי סגור.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה