פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אוזני המן ממולאים בפרג

      מתכון באדיבות בית קפה/מסעדה 'אסף ארטיזנל' ברמת השרון.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • לבצק:
      • 500 גרם קמח
      • 350 גרם חמאה קרה קצוצה לקוביות קטנות
      • 2 ביצים טרופות
      • 12 גרם אבקת סוכר
      • 120 גרם אבקת שקדים
      • למלית:
      • 2 כוסות פרג טחון
      • 1 כוס חלב
      • 1/4 כוס דבש
      • 1/4 כוס סוכר
      • קורט מלח
      • 100 גרם פלחי שקדים
      • 50 גרם קליפות תפוזים מסוכרות
      • גרד מ- 1 לימון

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים, חוץ מהביצים, לקערה של מעבד מזון. מעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים קטנים של בצק.
      • 2. מוסיפים את הביצים הטרופות ומפעילים את המעבד עד שנוצר כדור בצק. מוציאים מהקערה, עוטפים בניילון נצמד, משטחים את הכדור בעזרת מערוך למלבן בעובי 5 ס"מ ומכניסים למקרר ל-4שעות לפחות.
      • 3. מכניסים לסיר(לא אלומיניום) את הפרג , כוס חלב, דבש, סוכר ומלח. מבשלים את התערובת על להבה נמוכה כחצי שעה תוך כדי בחישה מתמדת, על מנת שהפרג לא יישרף.
      • 4. כשרוב הנוזלים נספגים בפרג מסירים את הסיר מעל האש ומוסיפים גרד לימון, פלחי שקדים וקליפות תפוזים מסוכרות קצוצות דק ככל שניתן. מערבבים ומצננים במקרר.
      • 5. מכינים 20 כדורים ממלית הפרג. בעזרת מערוך משטחים את הבצק לעובי 2 מ"מ. ניתן להשתמש במעט קמח כדי שיהיה נוח לרדד.
      • 6. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ, מברישים את הבצק עם חלמון ביצה טרוף עם מעט חלב, מניחים כדור פרג במרכז וסוגרים קצוות של בצק כך שייווצר משולש מסורתי של אוזן המן. ממשיכים כך עם כל היחידות.
      • 7. מניחים על מגש עם נייר אפיה, מורחים אותם בתערובת חלמון וחלב ואופים בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות למשך 10 דקות עד רבע שעה. הצבע אמור להיות זהוב בהיר (זהירות לא להשחים יתר על המידה – הבצק יאבד מטעמו המיוחד)
      • 8. מנפים מעל אוזני ההמן אבקת סוכר. ניתן לשמור עד שבוע בכלי סגור.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -