וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בצק פרסבורגר במילוי גבינת פטה ופטריות מוקפצות

אוזני המן פריכות ומלוחות של מאפיית נאמן

מתכון מאת: אודי לוי, מערכת וואלה!

אוזני המן מלוחות של מאפיית נאמן. נמרוד סונדרס
אוזני המן מלוחות של מאפיית נאמן

מצרכים למתכון

  • ל-30-35 יחידות:
  • לבצק פרסבורגר (להכין יום לפני):
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 חלמון
  • 2/3 כוס חלב
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 2 כפות שמרים טריים
  • למילוי:
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם פטריות יער קצוצות דק
  • 100 גרם פטריות פורטובלו קצוצות דק
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 350 גרם גבינת פטה
  • מלח, פלפל שחור גרוס, קורט אגוז מוסקט
  • 1 כף קמח שטוחה
  • 1 חלמון ביצה
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • פרג טחון

אופן ההכנה

  • 1. לבצק: שמים בקערת המיקסר את חמאה, סוכר ומלח ומערבבים עד שהחמאה התרככה וספגה את הסוכר. מוסיפים את החלמון והחלב ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
  • 2. מוסיפים את הקמח והשמרים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
  • 3. למילוי: ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את תערובת הפטריות ומאדים קלות כ-5 דקות.
  • 4. מוסיפים יין לבן, מבשלים כ-3 דקות ומקררים. לסנן את התערובת מנוזלי הפטריות והיין הנותרים.
  • 5. מערבבים את גבינת הפטה עם תערובת הפטריות, מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם. מוסיפים את הקמח והחלמון ביצה ומניחים בצד להתייצבות.
  • 6. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1 וקורצים עיגולים בקוטר כ-7 ס"מ.
  • 7. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים פרג טחון על עיגול הבצק.
  • 8. מניחים את העיגולים על משטח העבודה כאשר צידם המצופה מונח כלפיי מטה, מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמילוי.
  • 9. מקפלים את הבצק לקבלת צורה משולשת של אוזני המן ומהדקים בעדינות.
  • 10. אופים כ-18-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully