וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בורקס המן

מאפה מלוח, בצורת אוזן המן עם מילוי מלוח כמו של בורקס. במקרה הזה המילוי עדין ונטול מרכיבים שיעוררו חשד אצל ילדים. ניתן להוסיף גם עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, זיתים וכל מה שבא לכם.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

אוזני המן. דנה מלמד
אוזני המן

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 350 גר' קמח תופח
  • 200 גר' חמאה
  • 1 שמנת חמוצה
  • 50 גר' פרמז'ן מגוררת (לא חובה)
  • למילוי:
  • 100 גר' פרומעז
  • 100 גר' גבינת שמנת
  • 50 גר' קשקבל
  • מעט מלח
  • חלמון

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. מכניסים למקרר לשעה.
  • 2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי ואם רוצים, משדרגים בתוספות.
  • 3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 4. על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-5 מ"מ. (מומלץ לחלק את הבצק לשלושה חלקים ולעבוד בכל פעם עם חלק אחד בלבד).
  • 5. יוצרים עיגולים בעזרת חותכן או כוס בגודל הרצוי. (המאפים גדלים באפייה, קחו זאת בחשבון).
  • 6. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית ומקפלים לצורת אוזן המן.
  • 7. מסדרים במרווחים בתבנית אפייה ואופים כעשרים דקות, עד שהמאפים מזהיבים בשוליים.
  • 8. הערה: אפשר בהחלט לקפל את העיגולים לחצאים ולקבל סהרונים נחמדים. במקרה זה, מומלץ למרוח בחלמון מהול במעט מים ולזרות שומשום או גבינת קשקבל מגוררת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully