וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן דלי קלוריות

מתכון של השף אבי כחל, פאלאס תל אביב

מתכון מאת: מערכת וואלה

אוזני המן של אבי כחל.
אוזני המן של אבי כחל

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • ¼ 2 כוסות קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות סוכר
  • כף ממתיק מלאכותי נוזלי
  • 100 גרם מרגרינה רכה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • למלית:
  • 4 כפות ריבה לייט
  • כף סוכר
  • 20 טיפות ממתיק מלאכותי נוזלי

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח עם אבקת האפייה, הסוכר והממתיק המלאכותי. חותכים את המרגרינה לקוביות קטנות ומוסיפים לקמח. ממשיכים לפורר את המרגרינה בתוך הקמח, בקצות האצבעות, עד שהתערובת תיראה כפירורים.
  • 2. טורפים את הביצים עם הווניל ומוסיפים לקמח. בעזרת הכף בוחשים ואח"כ לשים בידיים עד שנוצר בצק רך וגמיש אותו מחלקים לשני כדורים. את אחד הכדורים מרדדים עלה בצק בעובי 3 מ"מ.
  • 3. מכינים את המילוי: מערבבים את הריבה עם הסוכר והממתיק המלאכותי.
  • 4. הכנת האוזניים: חותכים עיגולי בצק בכוס עם שוליים חדים. שמים במרכז כל עיגול חצי כפית מלית וסוגרים לצורת משולש. צובטים את מקומות החיבור כדי שלא ייפרדו בעת האפייה.
  • 5. אופים בחום של כ- C150 במשך כחצי שעה כאשר בודקים מפעם לפעם שהמאפה לא משחים מדי.
  • 6. בינתיים ניתן לרדד את עלה הבצק השני ולחזור על פעולת ההכנה. כמו כן ניתן לאסוף את שאריות הבצק לכדור נוסף ולהכין אוזני המן גם ממנו.
  • *באופן כללי במקום הסוכר, רצוי להשתמש בכמות גדולה יותר מהממתיק המלאכותי ובכך "לחסוך" קלוריות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully