פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אוזני המן פריכות במילוי פרג

      מתכון של השף-קונדיטור נועם בבילה מ'לחם טאטי' בגבעתיים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אוזני המן (מערכת וואלה! NEWS)
      אוזני המן (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 350 גרם סוכר
      • 600 גרם חמאה חתוכה לקוביות
      • 950 גרם קמח לבן
      • 200 מ"ל שמנת מתוקה
      • 2 גרם אבקת אפיה
      • 1 כף תמצית וניל
      • 1/4 כפית מלח
      • למילוי:
      • 600 מ"ל חלב
      • 100 גרם חמאה
      • 500 גרם סוכר
      • 1 כף תמצית וניל
      • קורט מלח
      • 1 כפית קינמון
      • 1 לימון
      • 100 גרם דבש
      • 500 גרם פרג טחון טרי
      • 200 גרם פירורי עוגה (אפשר גם להשתמש בפירורי ביסקוויטים)
      • קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

      אופן ההכנה

      • מכינים את הבצק:
      • 1. טוחנים במעבד מזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר לפרורים דקים.
      • 2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, יש להקפיד לא ללוש את הבצק יותר מדי.
      • 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות.
      • 4. מכינים את המלית: מבשלים את כל החומרים, פרט לפרג, עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות.
      • 5. מורידים את התערובת מן האש ומוסיפים פירורי עוגה וגרידת לימון. מצננים במקרר.
      • 6. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ. יוצרים עיגולים מן הבצק בגודל הרצוי.
      • 7. מניחים באמצע כל עיגול כפית מילו.י מקפלים את שלושת הפינות של הבצק לצורת אוזן ומהדקים בצדדים.
      • 8. אופים בחום של 160 מעלות למשך 14-15 דקות או עד לקבלת גוון מוזהב.
      • 9. מקררים בטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר מעל אוזני ההמן.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -