וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן פריכות במילוי פרג

מתכון של השף-קונדיטור נועם בבילה מ'לחם טאטי' בגבעתיים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

אוזני המן. מערכת וואלה
אוזני המן

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 350 גרם סוכר
  • 600 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 950 גרם קמח לבן
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 גרם אבקת אפיה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • למילוי:
  • 600 מ"ל חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 500 גרם סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1 לימון
  • 100 גרם דבש
  • 500 גרם פרג טחון טרי
  • 200 גרם פירורי עוגה (אפשר גם להשתמש בפירורי ביסקוויטים)
  • קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה

  • מכינים את הבצק:
  • 1. טוחנים במעבד מזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר לפרורים דקים.
  • 2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, יש להקפיד לא ללוש את הבצק יותר מדי.
  • 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות.
  • 4. מכינים את המלית: מבשלים את כל החומרים, פרט לפרג, עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות.
  • 5. מורידים את התערובת מן האש ומוסיפים פירורי עוגה וגרידת לימון. מצננים במקרר.
  • 6. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ. יוצרים עיגולים מן הבצק בגודל הרצוי.
  • 7. מניחים באמצע כל עיגול כפית מילו.י מקפלים את שלושת הפינות של הבצק לצורת אוזן ומהדקים בצדדים.
  • 8. אופים בחום של 160 מעלות למשך 14-15 דקות או עד לקבלת גוון מוזהב.
  • 9. מקררים בטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר מעל אוזני ההמן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully