וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בוריק במילוי חלבה פיסטוק

מנה קלילה, אוורירית ומצויינת לאירוח: כיסונים קטנטנים וחמודים, הממולאים בחלבה ופיסטוק, שמשאירים הרבה מקום למנה העיקרית, אך פותחים מצויין את התיאבון.

מתכון מאת: גיא פרץ, מערכת וואלה

בוריקים באנדיב. אפיק גבאי
בוריקים באנדיב

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-30 עלים:
  • 500 גרם קמח לבן (שלוש וחצי כוסות + כף)
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • קורט מלח
  • שמן להברשה
  • למלית:
  • חלבה במשקל של כ-50 גרם
  • פיסטוק גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הקמח והמלח ומוסיפים מים בהדרגהת תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק רטוב.
  • 2. לשים כחמש דקות תוך כדי לחיצה עם היד על הבצק כלפי דפנות הקערה והוספת מים. לשים עד שהבצק נהיה גמיש.
  • 3. מחממים מים בסיר. על הסיר מניחים מחבת הפוכה. לוקחים מנת בצק ופותחים אותה על תחתית המחבת. מאדים דקה או שתיים.
  • 4. את העלים מניחים (רצוי בעודם מקופלים) על מחבת לחה ומברישים בשמן. מכסים את העלים במגבת לחה נוספת.
  • 5. למילוי: חותכים לקוביות קטנות את החלבה, מניחים במרכז עלה הבוריק.
  • 6. מוסיפים פיסטוק גרוס, מקפלים לצורת משולש ומטגנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully