בוריק במילוי חלבה פיסטוק
מנה קלילה, אוורירית ומצויינת לאירוח: כיסונים קטנטנים וחמודים, הממולאים בחלבה ופיסטוק, שמשאירים הרבה מקום למנה העיקרית, אך פותחים מצויין את התיאבון.
בוריקים באנדיב (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- חומרים ל-30 עלים:
- 500 גרם קמח לבן (שלוש וחצי כוסות + כף)
- 1.5 כוסות מים פושרים
- קורט מלח
- שמן להברשה
- למלית:
- חלבה במשקל של כ-50 גרם
- פיסטוק גרוס
- 1. מערבבים את הקמח והמלח ומוסיפים מים בהדרגהת תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק רטוב.
- 2. לשים כחמש דקות תוך כדי לחיצה עם היד על הבצק כלפי דפנות הקערה והוספת מים. לשים עד שהבצק נהיה גמיש.
- 3. מחממים מים בסיר. על הסיר מניחים מחבת הפוכה. לוקחים מנת בצק ופותחים אותה על תחתית המחבת. מאדים דקה או שתיים.
- 4. את העלים מניחים (רצוי בעודם מקופלים) על מחבת לחה ומברישים בשמן. מכסים את העלים במגבת לחה נוספת.
- 5. למילוי: חותכים לקוביות קטנות את החלבה, מניחים במרכז עלה הבוריק.
- 6. מוסיפים פיסטוק גרוס, מקפלים לצורת משולש ומטגנים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה