פלאפל עדשים עם טחינה

מרות שלרוב מכינים פלאפל מחומוס, הגיע הזמן לגוון עם פלאפל הום מייד מעדשים שחורות והמון עשבי תיבול. את התוצאה הקריספית מגישים על טחינה ועם לחם טוב בצד

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: וידאו: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • 4-5 מנות
  • 2 כוסות (400 גרם) עדשים שחורות, מושרות במים כשעה
  • חופן נדיב עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
  • 1 כפית גדושה בהרט
  • 1 בצל קטן, קצוץ גס
  • קורט מלח
  • 1 ביצה גודל M (רשות)
  • 1/3 כוס פירורי לחם (רשות)
  • שמן, לטיגון עמוק
  • להגשה:
  • טחינה מוכנה
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן. בינתיים, מסננים את העדשים ממי ההשריה. מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב, עד שנוצר מעין ממרח גס מאוד.
  • 2. מוסיפים את שאר המרכיבים (מלבד הביצה והפירורים) ומעבדים בפולסים לתערובת אחידה. מוציאים לקערה, לשים מעט ויוצרים פלאפל ניסיון: לוקחים כמות קטנה מהתערובת (בערך כף) ומהדקים אותה ביד. אם נשאר כדור הדוק, ניתן לטגן אותו ולבדוק שהוא מחזיק. אם מתפורר והתערובת מרגישה רטובה מדי, מוסיפים מעט פירורי לחם. אם מתפורר והתערובת יבשה מדי, מוסיפים ביצה ופירורי לחם ומעבדים עד שמתקבלת תערובת נוחה לעבודה.
  • 3. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת, מעבירים לשמן החם ומטגנים 3-5 דקות או עד הזהבה יפה. חשוב לא לטגן יותר מדי פלאפלים במקביל, זה מוריד את הטמפרטורה של השמן ויביא לכם פלאפל שמנוני.
  • להגשה: שמים טחינה מוכנה על צלחת, מעליה מסדרים כדורי פלאפל. מעטרים בפטרוזיליה ומגישים יחד עם פיתות או לחם אחר שאוהבים.
  • קבבונים טבעוניים ומלאים בבריאות

  • קציצות עדשים ברוטב עגבניות

  • כדורי עדשים ברוטב גזר-בוטנים

  • קציצות דגים וסולת ברוטב חריף

  • קציצות טונה ושעועית לבנה

  • אל מעשוקה

  • קציצות ברוטב מטבוחה

  • קציצות בקארי עגבניות

  • פלאפל בורגול

  • קציצות מעקודה עם טונה

  • קציצות טופו

  • לביבות מצה וגבינות (בורמליקוס)

  • כדורי בשר יווניים עם אפונה

  • סינייה קציצות קבב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully