- 1. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן. בינתיים, מסננים את העדשים ממי ההשריה. מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב, עד שנוצר מעין ממרח גס מאוד.
-
- 2. מוסיפים את שאר המרכיבים (מלבד הביצה והפירורים) ומעבדים בפולסים לתערובת אחידה. מוציאים לקערה, לשים מעט ויוצרים פלאפל ניסיון: לוקחים כמות קטנה מהתערובת (בערך כף) ומהדקים אותה ביד. אם נשאר כדור הדוק, ניתן לטגן אותו ולבדוק שהוא מחזיק. אם מתפורר והתערובת מרגישה רטובה מדי, מוסיפים מעט פירורי לחם. אם מתפורר והתערובת יבשה מדי, מוסיפים ביצה ופירורי לחם ומעבדים עד שמתקבלת תערובת נוחה לעבודה.
-
- 3. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת, מעבירים לשמן החם ומטגנים 3-5 דקות או עד הזהבה יפה. חשוב לא לטגן יותר מדי פלאפלים במקביל, זה מוריד את הטמפרטורה של השמן ויביא לכם פלאפל שמנוני.
-
- להגשה: שמים טחינה מוכנה על צלחת, מעליה מסדרים כדורי פלאפל. מעטרים בפטרוזיליה ומגישים יחד עם פיתות או לחם אחר שאוהבים.