פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קבבונים טבעוניים ומלאים בבריאות

      קבבונים טבעוניים מבורגול ועדשים כתומות שמקבלים טוויסט בזכות תוספת של אריסה מקפיצה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קבבונים טבעוניים מעדשים (נמרוד סונדרס)
      קבבונים טבעוניים מעדשים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 20 יחידות
      • 2 כוסות עדשים כתומות
      • 1 כוס בורגול (דק או בינוני)
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 בצל גדול קצוץ דק-דק
      • 2 שיני שום קצוצות דק-דק
      • 1 כף רסק עגבניות
      • 1 כף אריסה
      • 1 כפית פפריקה
      • 1 כפית כמון
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק-דק
      • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק-דק

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את העדשים הכתומות ב-4 כוסות מים. לאחר כ-10 דקות של רתיחה, מוסיפים אליהן גם את הבורגול. מערבבים. מורידים מהאש ומכסים. מניחים למשך רבע שעה על מנת שהבורגול יספחו את הנוזלים.
      • 2. בינתיים, מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים את הבצל עם השום עד להזהבה (זהירות, שהשום לא יישרף). מוסיפים רסק, אריסה ותבלינים, ומערבבים. מורידים מהאש, ומניחים בצד.
      • 3. מערבבים את תערובת העדשים והבורגול יחד עם מחית התבלינים שהכנו, ומוסיפים גם את הבצל הירוק והפטרוזיליה. מכדררים את התערובת לכדורים קטנים, והמנה מוכנה. מומלץ לשמור במקרר כשעה עד להגשה על מנת שהטעמים יתחברו כמו שצריך. מגישים את יוגורט או טחינה.
      • שדרוגים וגיוונים:
      • אפשר לתת לקבבונים חריכה על הגריל.
      • אפשר לסדר במגש עגול, לצקת מעל טחינה דלילה ולשלוח לתנור או לגריל להזהבת הטחינה.
      • גיוון: באותו אופן מכינים קובה נייה, מחליפים את העדשים ב-250 גרם בשר טחון טרי.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -