- 1. מבשלים את העדשים הכתומות ב-4 כוסות מים. לאחר כ-10 דקות של רתיחה, מוסיפים אליהן גם את הבורגול. מערבבים. מורידים מהאש ומכסים. מניחים למשך רבע שעה על מנת שהבורגול יספחו את הנוזלים.
-
- 2. בינתיים, מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים את הבצל עם השום עד להזהבה (זהירות, שהשום לא יישרף). מוסיפים רסק, אריסה ותבלינים, ומערבבים. מורידים מהאש, ומניחים בצד.
-
- 3. מערבבים את תערובת העדשים והבורגול יחד עם מחית התבלינים שהכנו, ומוסיפים גם את הבצל הירוק והפטרוזיליה. מכדררים את התערובת לכדורים קטנים, והמנה מוכנה. מומלץ לשמור במקרר כשעה עד להגשה על מנת שהטעמים יתחברו כמו שצריך. מגישים את יוגורט או טחינה.
-
-
- שדרוגים וגיוונים:
- אפשר לתת לקבבונים חריכה על הגריל.
- אפשר לסדר במגש עגול, לצקת מעל טחינה דלילה ולשלוח לתנור או לגריל להזהבת הטחינה.
- גיוון: באותו אופן מכינים קובה נייה, מחליפים את העדשים ב-250 גרם בשר טחון טרי.