ירקות ממולאים בקוסקוס מלא ועדשים כתומות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 3 סלקים קטנים, חצויים לאורך ומרוקנים
- 3 עגבניות מרוקנות (יש לשמור את פנים העגבניות)
- 3 קישואים עגולים מרוקנים
- 3 קישואים ארוכים מרוקנים
- 1 בצל מבושל ומופרד לגלדים
- 1 חציל לא קלוף ופרוס ל"כיסים"
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל"כיסים"
- 1 ביצה טרופה
- 1 כוס קמח
- למילוי:
- 1 שקית קוסקוס מלא
- כוס קוביות עגבנייה
- 1/2 כף מלח
- כוס בצל ירוק קצוץ
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- כוס עדשים כתומות מבושלות עד דרגת אל דנטה בלבד
- 1/2 כף שום כתוש
- גרידת לימון מלימון שלם
- לרוטב:
- מיצי וזרעי העגבניות
- כפית שום כתוש
- כפית מלח
- 2 גרם פלפל צ'ילי
- כוס מים
- 1/4 כוס פטרוזיליה
- 2 לימונים פרוסים
- 3 ענפי טימין
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל השקית. מוסיפים לו את שאר מרכיבי המילוי.
- 2. ממלאים את הירקות בתערובת ומסדרים בתבנית.
- 3. את החצילים ותפוחי האדמה ממלאים גם כן וטובלים בביצה הטרופה ולאחר מכן בקמח ומטגנים.
- 4. טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב, ושופכים על הירקות שבתבנית. מפזרים פרוסות לימון וענפי טימין.
- 5. מכסים היטב בנייר אלומיניום, ואופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.