וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קעריות פלאפל

מתכון לקעריות פלאפל משגעות שכיף להעמיס בתוכן סלט וטחינה ולזלול. הדרך הכי אלגנטית שאנחנו מכירים לאכול פלאפל

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה!

קעריות פלאפל. נמרוד סונדרס
קעריות פלאפל

מצרכים למתכון

  • ל 4-5 סלסלות פלאפל אפויות בתבניות נייר חד פעמיות בקוטר 12 ס"מ
  • לתערובת הפלאפל:
  • 500 גרם גרגרי חומוס ששרו 8- 24 שעות במים
  • (לפני ההשריה משקלם יהיה בערך 250 גרם)
  • 1/2 צרור עלי פטרוזליה
  • 1/2 צרור עלי כוסברה
  • מיץ מלימון בינוני
  • 4-5 שיני שום בינוניות
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית תבלין כמון
  • 1/2 כפית תבלין פתיתי צ'ילי מיובש
  • 1/2 כפית תבלין כוסברה טחונה
  • 1 כפית תבלין כורכום טחון גס
  • 1/4 כפית תבלין ראס אל חנות
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 ביצה בגודל L (לא חובה)
  • 3 כפות קמח רגיל או 2 כפות קמח חומוס
  • 1/3 כוס שמן זית כתית טהור
  • לסלט:
  • כמות למנה אישית
  • 1 מלפפון ירוק בינוני
  • 1 עגבניה גדולה
  • 1/2 גמבה אדומה
  • 1/2 פלפל צהוב
  • 1/2 בצל סגול
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית ומיץ לימון לפי הטעם
  • לפינוק בצד:
  • טחינה - איך שאתם אוהבים להכין
  • מטבל עמבה מהול במעט מים ומיץ לימון
  • מלפפון חמוץ פרוס
  • פלפל חריף
  • שמן זית לתיבול

אופן ההכנה

  • 1. לתוך קערת מעבד מזון מכניסים את כל מרכיבי הפלאפל למעט שמן הזית. מתחילים לטחון בפולסים כמה שניות, ממשיכים לטחון על מהירות בינונית תוך שמזלפים את שמן הזית. עוצרים ומערבבים מדי פעם. טוחנים דק עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 2. מכניסים את העיסה לכלי אחסון ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
  • 3. נוטלים את התבניות החד פעמיות ומברישים במעט שמן צמחי. יוצקים לתבנית 2 כפות גדושות מתערובת הפלאפל, משטחים היטב לקרקעית שכבה של 1 ס"מ גובה ומצמידים לדפנות עד 3-4 ס"מ גובה (כדאי לשמן מעט את הידיים דבר אשר יקל על המלאכה), מטפטפים מעט שמן מעל ובצדדים ודוקרים בעזרת קיסם כמה נקודות במרכז.
  • 4. אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות.
  • 5. בינתיים ניגשים להכנת הסלט והפינוקים.
  • 6. מוציאים מן התנור את התבניות ומניחים על קרש עץ, ממתינים כדקה, מחלצים את סלסלות הפלאפל מן התבניות ומעבירים על גבי נייר סופג.
  • 7. מניחים את הסלסלות על צלחת הגשה עם נייר אפיה ועורמים מעל את סלט הירקות.
  • 8. מקשטים בטחינה, עמבה ופטרוזיליה ואוכלים.
  • שתף

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully