וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלאפל בשר וחצילים על קרם שקדים

מתכון מאת: אביבית פריאל אביחי, מערכת וואלה

צילום, הפקה ובימוי: prima films

מצרכים למתכון

  • לכ-12 קציצות:
  • 250 גרם בשר טחון רזה (שייטל או כל נתח רזה אחר)
  • 750 גרם חצילים (2 יחידות קטנות)
  • 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף גדושה כוסברה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שום כתוש
  • 100 גרם פירורי לחם מוזהבים
  • מלח, פלפל לבן
  • לקרם שקדים:
  • 110 גרם שקדים
  • 15 גרם חומץ שרי
  • 1 לחמנייה או פרוסת חלה (רק החלק הפנימי והלבן, רטוב וסחוט היטב)
  • 5 גרם (1 כפית) מלח
  • 1 שן שום
  • 100 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
  • 100 מ"ל מי קרח

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הקציצות: קולפים את החצילים, פורסים לפרוסות בעובי סנטימטר, מקמחים קלות ומטגנים, עד שהם רכים וזהובים.
  • 2. מוציאים לנייר סופג ומצננים.
  • 3. מעבירים את הבשר לקערת ערבוב. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, פלפל לבן, שום וכפית מלח.
  • 4. מוסיפים את החצילים לתערובת הבשר, ומערבבים היטב. כשהתערובת אחידה, מוסיפים ביצה. לשים הכל יחד.
  • 5. בעזרת מכשיר פלאפל יוצרים קציצות, ומטגנים בשמן עמוק.
  • 6. להכנת קרם השקדים: מכניסים לבלנדר את כל החומרים, מלבד השמן. מזלפים את השמן בהדרגה ובאיטיות, עד שנוצרת אמולסיה.
  • 7. מורחים קרם שקדים על הצלחת, ועליו מסדרים את כדורי הפלאפל.
  • מתכון לפלאפל בשר וחצילים על קרם שקדים

  • כדורי בשר בסגנון שבדי

  • פלאפל אפוי

  • פלאפל דג בסלסת מלפפונים

  • טבחה בלקרעה

  • צלי בשר פיקנטי

  • מרק זנב שור

  • פרגיות במילוי כבדים, בשר טחון וצנוברים

  • מרק רגל עם במיה

  • אושפלאו משפחתי

  • פסטלים מטורטיות בקלי קלות

  • סלט עוף קר

  • טרטר בקר ישראלי על פיתה קרועה

  • תבשיל אסאדו וקולורבי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully