פלאפל בשר וחצילים על קרם שקדים

מתכון מאת: אביבית פריאל אביחי, מערכת וואלה!
(צילום: צילום, הפקה ובימוי: prima films)

מצרכים

  • לכ-12 קציצות:
  • 250 גרם בשר טחון רזה (שייטל או כל נתח רזה אחר)
  • 750 גרם חצילים (2 יחידות קטנות)
  • 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף גדושה כוסברה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שום כתוש
  • 100 גרם פירורי לחם מוזהבים
  • מלח, פלפל לבן
  • לקרם שקדים:
  • 110 גרם שקדים
  • 15 גרם חומץ שרי
  • 1 לחמנייה או פרוסת חלה (רק החלק הפנימי והלבן, רטוב וסחוט היטב)
  • 5 גרם (1 כפית) מלח
  • 1 שן שום
  • 100 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
  • 100 מ"ל מי קרח

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הקציצות: קולפים את החצילים, פורסים לפרוסות בעובי סנטימטר, מקמחים קלות ומטגנים, עד שהם רכים וזהובים.
  • 2. מוציאים לנייר סופג ומצננים.
  • 3. מעבירים את הבשר לקערת ערבוב. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, פלפל לבן, שום וכפית מלח.
  • 4. מוסיפים את החצילים לתערובת הבשר, ומערבבים היטב. כשהתערובת אחידה, מוסיפים ביצה. לשים הכל יחד.
  • 5. בעזרת מכשיר פלאפל יוצרים קציצות, ומטגנים בשמן עמוק.
  • 6. להכנת קרם השקדים: מכניסים לבלנדר את כל החומרים, מלבד השמן. מזלפים את השמן בהדרגה ובאיטיות, עד שנוצרת אמולסיה.
  • 7. מורחים קרם שקדים על הצלחת, ועליו מסדרים את כדורי הפלאפל.
  • מתכון לפלאפל בשר וחצילים על קרם שקדים

  • כדורי בשר בסגנון שבדי

  • פלאפל אפוי

  • פלאפל דג בסלסת מלפפונים

  • פסטלים מטורטיות בקלי קלות

  • סירות קישואים ממולאות בשר

  • צלי כתף עם בצל ופטריות

  • אסאדו על העצם לצד ירקות שורש

  • אוסובוקו מילאנזה

  • קציצות טונה-פלאפל

  • פאד קפראו (קפאו)

  • מרינדת בירה, עשבי תיבול ודבש

  • תבשיל כתף בקר, ארטישוק ירושלמי, פטריות וערמונים

  • תבשיל עוף ממולא, קציצות וטחולים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully