פלאפל דג בסלסת מלפפונים
כזו מנה לא תמצאו בשום דוכן פלאפל: השף ירון קסטנבוים מראה איך מכינים פלאפל דגים עשיר גם בבית, המוגש לצד סלסת מלפפונים, מושלמת עבור ים חם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לפלאפל:
- 200 גרם דג ים מכל סוג (מוסר, בורי וכו'), נקי מעור ועצמות, קצוץ דק
- 2 ס"מ ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
- 1/2כפית למון גראס, קלוף עד הליבה, קצוץ דק
- חופן עלי כוסברה קצוצים
- שפיץ פלפל ירוק חריף קצוץ
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מעט שמן זית
- שומשום לציפוי הכדורים
- 1/2 ליטר שמן קנולה לטיגון
- לסלסה:
- 2 מלפפונים, קלופים פרוסים דק (רק החלק ללא הגרעינים) וקצוצים לקוביות קטנטנות
- 4 כפיות מיץ לימון טרי
- 1 כף מירין
- שפיץ פלפל ירוק חריף קצוץ
- קמצוץ גרגרי כוסברה כתושים גס
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 1 כף "נאם פלא" רוטב דגים תאילנדי
אופן ההכנה
- 1. שמים את כל חומרי הפלאפל בקערה, מערבבים ויוצרים כדורים לפלאפלים קטנים ואחידים (מומלץ להרטיב את הידיים במים).
- 2. מגלגלים את הכדורים בשומשום ושומרים בקירור.
- 3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים, מאזנים תיבול ושומרים בקרור.
- 4. מחממים סיר עם שמן ל-180 מעלות. ומטגנים את כדורי הדגים. מספיגים בנייר סופג ומגישים לצד סלסת המלפפונים.