פלאפל דג בסלסת מלפפונים

כזו מנה לא תמצאו בשום דוכן פלאפל: השף ירון קסטנבוים מראה איך מכינים פלאפל דגים עשיר גם בבית, המוגש לצד סלסת מלפפונים, מושלמת עבור ים חם.

מתכון מאת: ירון קסטנבוים, אולפני הרצליה
פלאפל דג סלסת מלפפונים, לימון, מירין

מצרכים

  • לפלאפל:
  • 200 גרם דג ים מכל סוג (מוסר, בורי וכו'), נקי מעור ועצמות, קצוץ דק
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
  • 1/2כפית למון גראס, קלוף עד הליבה, קצוץ דק
  • חופן עלי כוסברה קצוצים
  • שפיץ פלפל ירוק חריף קצוץ
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מעט שמן זית
  • שומשום לציפוי הכדורים
  • 1/2 ליטר שמן קנולה לטיגון
  • לסלסה:
  • 2 מלפפונים, קלופים פרוסים דק (רק החלק ללא הגרעינים) וקצוצים לקוביות קטנטנות
  • 4 כפיות מיץ לימון טרי
  • 1 כף מירין
  • שפיץ פלפל ירוק חריף קצוץ
  • קמצוץ גרגרי כוסברה כתושים גס
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כף "נאם פלא" רוטב דגים תאילנדי

אופן ההכנה

  • 1. שמים את כל חומרי הפלאפל בקערה, מערבבים ויוצרים כדורים לפלאפלים קטנים ואחידים (מומלץ להרטיב את הידיים במים).
  • 2. מגלגלים את הכדורים בשומשום ושומרים בקירור.
  • 3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים, מאזנים תיבול ושומרים בקרור.
  • 4. מחממים סיר עם שמן ל-180 מעלות. ומטגנים את כדורי הדגים. מספיגים בנייר סופג ומגישים לצד סלסת המלפפונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully