כדורי בשר בסגנון שבדי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 קילו בשר בקר טחון בקר (עדיף צלעות)
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- לרוטב שמנת-פלפל:
- 1/2 ליטר ציר בקר
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- לעיטור: מעט בצל ירוק
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הקציצות ונותנים לעיסה לנוח כחצי שעה במקרר.
- 2. צרים קציצות שגודלן ככדור פינג פונג, ומטגנים אותן במחבת על אש בינונית.
- 3. מוסיפים למחבת הטיגון את השמנת ויתרת חומרי הרוטב, ומבשלים על אש גבוהה עד שכמות הרוטב מצטמצמת לרבע מהכמות הראשונית.
- 4. יוצקים את הרוטב על הקציצות ומגישים על פירה חמאתי ובצל ירוק.
- 5. אופציה: אפשר להוסיף לכל צלחת כף של ריבת חמוציות או פירות יער.