וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלאפל של "אווזי"

גדעון קסה הוא השף של רשת מסעדות "אווזי", אבל אהבתו אינה בלעדית רק לבשר. אחד הדברים שגדעון אוהב יותר מכל הוא דווקא פלאפל, במיוחד כשהוא מכין אותו בעצמו

מתכון מאת: גדעון קסה, מערכת וואלה

50 דקות עבודה,קל להכנה,50 יחידות
פלאפל. ShutterStock
הכי ישראלי והכי טעים כשמכינים לבד בבית. כדורי פלאפל ביתיים

מצרכים למתכון

    • 500גרםגרגרי חומוס (שהושרו לילה שלם במים)
    • צרורפטרוזיליה
    • ½צרורכוסברה
    • 100גרםקמח
    • 75גרםשומשום
    • 6שיני שום קלופות
    • ½כוסמי סודה
    • 1כוסמים
    • 2כפיותמלח
    • 2כפיותכמון
    • 1כףפלפל שאטה גרוס (אפשר גם כפית למי שלא אוהב חריף)

אופן ההכנה

איך מכינים פלאפל של "אווזי"?

  • 1
    מסננים את גרגירי החומוס ממי ההשריה, תוך שטיפה במים זורמים. שוטפים היטב גם את הירק.
  • 2
    טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס ולאחר מכן מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה ושיני השום. טוחנים כדקה וחצי.
  • 3
    מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4
    בסיר רחב מחממים שמן לטיגון בחום בינוני.
  • 5
    מהתערובת שנוצרה יוצרים כדור בעזרת כף ומכשיר להכנת כדורים. מכניסים לשמן עמוק בטמפרטורה של 150 מעלות עד להזהבה.
  • 6
    מוציאים את כדור הפלאפל בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת נייר סופג.
  • 7
    מבצעים בדיקת טעמים - מוסיפיםתבלינים במידת הצור וממשיכים לטגן את שאר הכדורים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully