נושאים חמים

פלאפל של "אווזי"

גדעון קסה הוא השף של רשת מסעדות "אווזי", אבל אהבתו אינה בלעדית רק לבשר. אחד הדברים שגדעון אוהב יותר מכל הוא דווקא פלאפל, במיוחד כשהוא מכין אותו בעצמו.

פלאפל של אווזי (יח
פלאפל של אווזי (יח"צ)

מצרכים

  • להכנת כ-50 כדורים :
  • 1/2 ק"ג גרגירים חומוס (שהושרו לילה שלם במים)
  • צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 100 גר' קמח
  • 75 גר' שומשום
  • 5-6 שיני שום קלופות
  • 1/2 כוס סודה לשתייה
  • 1 כוס מים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כף שאטה גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מסננים את גרגירי החומוס תוך שטיפה במים זורמים.
  • 2. שוטפים היטב את הירק.
  • 3. טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס ולאחר מכן מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה ושיני השום.
  • 4. ממשיכים לטחון כדקה וחצי ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  • 5. במקביל בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני.
  • 6. מהתערובת שנוצרה יוצרים כדור בעזרת כף ומכשיר להכנת כדורים.
  • 7. מכניסים לשמן עמוק בטמפרטורה של 150 מעלות עד להזהבה.
  • 8. מוציאים את כדור הפלאפל בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת נייר סופג.
  • 9. לבצע בדיקת טעמים - להוסיף תבלינים במידת הצורך.
  • 10. להמשיך לטגן את שאר הכדורים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת