פלאפל של "אווזי"
גדעון קסה הוא השף של רשת מסעדות "אווזי", אבל אהבתו אינה בלעדית רק לבשר. אחד הדברים שגדעון אוהב יותר מכל הוא דווקא פלאפל, במיוחד כשהוא מכין אותו בעצמו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500גרםגרגרי חומוס (שהושרו לילה שלם במים)
- צרורפטרוזיליה
- ½צרורכוסברה
- 100גרםקמח
- 75גרםשומשום
- 6שיני שום קלופות
- ½כוסמי סודה
- 1כוסמים
- 2כפיותמלח
- 2כפיותכמון
- 1כףפלפל שאטה גרוס (אפשר גם כפית למי שלא אוהב חריף)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פלאפל של "אווזי"?
- 1מסננים את גרגירי החומוס ממי ההשריה, תוך שטיפה במים זורמים. שוטפים היטב גם את הירק.
- 2טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס ולאחר מכן מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה ושיני השום. טוחנים כדקה וחצי.
- 3מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- 4בסיר רחב מחממים שמן לטיגון בחום בינוני.
- 5מהתערובת שנוצרה יוצרים כדור בעזרת כף ומכשיר להכנת כדורים. מכניסים לשמן עמוק בטמפרטורה של 150 מעלות עד להזהבה.
- 6מוציאים את כדור הפלאפל בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת נייר סופג.
- 7מבצעים בדיקת טעמים - מוסיפיםתבלינים במידת הצור וממשיכים לטגן את שאר הכדורים.