- 1. בקערית טורפים את הביצים עם המלח והשמנת.
-
- 2. מחממים את החמאה במחבת טפלון, על אש גבוהה. יוצקים את הביצים הטרופות למחבת, מערבבים בעזרת לקקן ומטלטלים את המחבת במשך כ-15 שניות, כך שהביצים יתפזרו במחבת בצורה שווה. מנמיכים את האש.
-
- 3. כעבור כדקה, כשצידו התחתון של האומלט יציב, מקפלים בעזרת לקקן את האומלט כלפי פנימה, ליצירת חצי עיגול.
-
- 4. כעבור דקה הופכים את האומלט המקופל לצד השני, ממשיכים לטגן במשך חצי דקה או יותר, ומסירים מן האש. מעבירים מיד לצלחת, ומגישים חם.
-
- 5. מכינים את הפלאפל: שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס ומכניסים לקערה עם השום, הבצל, עשבי התיבול, הלחם והתבלינים. מעבירים לטחינה במטחנת בשר (למי שאין, ניתן להשתמש במעבד מזון, ולטחון למרקם משחתי גס ולח. אם צריך, מוסיפים מעט מים).
-
- 6. מעבירים לקערה וטועמים - הטעם צריך להיות מעט חזק יותר מהתוצאה הסופית.
-
- 7. מכסים ומניחים במקרר לשעה.
-
- 8. מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון. השמן צריך להיות חם, אבל לא רותח.
-
- 9. יוצרים כדורים בעזרת מכשיר לכדורי פלאפל, או ביד, ומטגנים עד הזהבה.
-
- 10. מכינים את הסחוג: מנקים את הפלפלים הירוקים ומרוקנים מהגרעינים ומהשדרות הלבנות.
-
- 11. טוחנים את כל החומרים, למעט שמן הזית, ותוך כדי פעולה - יוצקים בהדרגה את שמן הזית, עד לקבלת מרקם אחיד.