פריטטה זוקיני ושמיר
למה להסתפק בעוד חביתה רגילה כשאפשר לפתוח את הבוקר עם פריטטה משובחת, מלאה בזוקיני ושמיר ירוקים? אורלי פלאי ברונשטיין עם מתכון שיהפוך כל בוקר לבהיר יותר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל פרוס
- 1 שן שום כתושה
- 2 זוקיני, פרוסים דק לאורכם בעזרת קולפן
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 6 ביצים
- 2 כפות שמיר קצוץ גס
- 50 גרם פירורי פטה או בולגרית
אופן ההכנה
- 1. מחממים במחבת את שמן הזית, ומטגנים את הבצל 5 דקות, עד הזהבה קלה.
- 2. מוסיפים שום וזוקיני, מתבלים במלח ובפלפל, ומטגנים עוד 3-2 דקות.
- 3. מערבבים ביצים עם שמיר, ויוצקים למחבת. מפזרים את הגבינה ומטגנים 4 דקות להתייצבות.
- 4. הופכים לצלחת, ומחליקים חזרה למחבת לטיגון הצד השני.
- 5. טיפ: אפשר להכין במחבת, שיכולה להיכנס לתנור, ולהשלים את ההכנה.