ברוסקטה עם ביצה מקושקשת
תשכחו מטוסטים: לארוחת הבוקר הבאה שלכם למה שלא תנסו ברוסקטה מושחתת? פשוט קחו קצת איולי, ביצה מקושקשת עם קבנוס, פטריות, בצל מטוגן ועשבי תיבול, ותקבלו חגיגה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 4 פרוסות לחם (מומלץ כפרי, מקמח מלא / שיפון / פומפרניקל)
- לאיולי:
- 3 חלמונים
- 2 שיני שום
- חצי כף חרדל חלק
- קורט מלח
- 500 מ"ל שמן זית
- למקושקשת:
- 4 ביצים
- 2 כפות שמנת מתוקה (מומלץ)
- 1/2 בצל סגול קצוץ
- 2 יחידות קבנוס חתוך לפרוסות
- 4 פטריות שמפיניון בינוניות, פרוסות
- כף פטרוזיליה קצוצה (אפשר להוסיף מעט בצל ירוק ו/או עירית)
- 1/2 כף חמאה
- לסלט העגבניות:
- 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות של 1X1 ס"מ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 בצל סגול קצוץ
- קורט מלח
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. הכנת האיולי: קוצצים את שיני השום במעבד מזון.
- 2. מוסיפים את שאר החומרים, חוץ משמן הזית.
- 3. מזלפים בהדרגה את השמן, תוך כדי ערבול, לקבלת מרקם דומה למיונז.
- 4. הכנת סלט העגבניות: מערבבים את כל המרכיבים יחד.
- 5. הכנת המקושקשת: מטגנים קלות בצל בחמאה על אש בינונית.
- 6. מוסיפים פרוסות קבנוס ופטריות.
- 7. טורפים היטב את הביצים והשמנת, ומוסיפים לבצל, הקבנוס והפטריות. ממליחים ומוסיפים עשבי תיבול.
- 8. מערבבים את הביצים במחבת לכל אורך הטיגון (מומלץ לא לייבש אותן יותר מדי).
- 9. הרכבת המנה: קולים את פרוסות הלחם בטוסטר.
- 10. מורחים כל פרוסה בשכבה דקה של איולי.
- 11. מניחים על כל פרוסה את הביצה המקושקשת.
- 12. מגישים עם סלט העגבניות בצד.