וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ברוסקטה עם ביצה מקושקשת

תשכחו מטוסטים: לארוחת הבוקר הבאה שלכם למה שלא תנסו ברוסקטה מושחתת? פשוט קחו קצת איולי, ביצה מקושקשת עם קבנוס, פטריות, בצל מטוגן ועשבי תיבול, ותקבלו חגיגה.

מתכון מאת: גיא ארבל, מערכת וואלה!

סלט עגבניות ומקושקשת של בנדיקט. אפיק גבאי
סלט עגבניות ומקושקשת של בנדיקט

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 4 פרוסות לחם (מומלץ כפרי, מקמח מלא / שיפון / פומפרניקל)
  • לאיולי:
  • 3 חלמונים
  • 2 שיני שום
  • חצי כף חרדל חלק
  • קורט מלח
  • 500 מ"ל שמן זית
  • למקושקשת:
  • 4 ביצים
  • 2 כפות שמנת מתוקה (מומלץ)
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • 2 יחידות קבנוס חתוך לפרוסות
  • 4 פטריות שמפיניון בינוניות, פרוסות
  • כף פטרוזיליה קצוצה (אפשר להוסיף מעט בצל ירוק ו/או עירית)
  • 1/2 כף חמאה
  • לסלט העגבניות:
  • 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות של 1X1 ס"מ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • קורט מלח
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. הכנת האיולי: קוצצים את שיני השום במעבד מזון.
  • 2. מוסיפים את שאר החומרים, חוץ משמן הזית.
  • 3. מזלפים בהדרגה את השמן, תוך כדי ערבול, לקבלת מרקם דומה למיונז.
  • 4. הכנת סלט העגבניות: מערבבים את כל המרכיבים יחד.
  • 5. הכנת המקושקשת: מטגנים קלות בצל בחמאה על אש בינונית.
  • 6. מוסיפים פרוסות קבנוס ופטריות.
  • 7. טורפים היטב את הביצים והשמנת, ומוסיפים לבצל, הקבנוס והפטריות. ממליחים ומוסיפים עשבי תיבול.
  • 8. מערבבים את הביצים במחבת לכל אורך הטיגון (מומלץ לא לייבש אותן יותר מדי).
  • 9. הרכבת המנה: קולים את פרוסות הלחם בטוסטר.
  • 10. מורחים כל פרוסה בשכבה דקה של איולי.
  • 11. מניחים על כל פרוסה את הביצה המקושקשת.
  • 12. מגישים עם סלט העגבניות בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully