פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ברוסקטה עם ביצה מקושקשת

      תשכחו מטוסטים: לארוחת הבוקר הבאה שלכם למה שלא תנסו ברוסקטה מושחתת? פשוט קחו קצת איולי, ביצה מקושקשת עם קבנוס, פטריות, בצל מטוגן ועשבי תיבול, ותקבלו חגיגה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט עגבניות ומקושקשת של בנדיקט (אפיק גבאי)
      סלט עגבניות ומקושקשת של בנדיקט (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-2 מנות:
      • 4 פרוסות לחם (מומלץ כפרי, מקמח מלא / שיפון / פומפרניקל)
      • לאיולי:
      • 3 חלמונים
      • 2 שיני שום
      • חצי כף חרדל חלק
      • קורט מלח
      • 500 מ"ל שמן זית
      • למקושקשת:
      • 4 ביצים
      • 2 כפות שמנת מתוקה (מומלץ)
      • 1/2 בצל סגול קצוץ
      • 2 יחידות קבנוס חתוך לפרוסות
      • 4 פטריות שמפיניון בינוניות, פרוסות
      • כף פטרוזיליה קצוצה (אפשר להוסיף מעט בצל ירוק ו/או עירית)
      • 1/2 כף חמאה
      • לסלט העגבניות:
      • 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות של 1X1 ס"מ
      • 2 שיני שום קצוצות
      • 1/2 בצל סגול קצוץ
      • קורט מלח
      • מיץ מחצי לימון
      • 2 כפות שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת האיולי: קוצצים את שיני השום במעבד מזון.
      • 2. מוסיפים את שאר החומרים, חוץ משמן הזית.
      • 3. מזלפים בהדרגה את השמן, תוך כדי ערבול, לקבלת מרקם דומה למיונז.
      • 4. הכנת סלט העגבניות: מערבבים את כל המרכיבים יחד.
      • 5. הכנת המקושקשת: מטגנים קלות בצל בחמאה על אש בינונית.
      • 6. מוסיפים פרוסות קבנוס ופטריות.
      • 7. טורפים היטב את הביצים והשמנת, ומוסיפים לבצל, הקבנוס והפטריות. ממליחים ומוסיפים עשבי תיבול.
      • 8. מערבבים את הביצים במחבת לכל אורך הטיגון (מומלץ לא לייבש אותן יותר מדי).
      • 9. הרכבת המנה: קולים את פרוסות הלחם בטוסטר.
      • 10. מורחים כל פרוסה בשכבה דקה של איולי.
      • 11. מניחים על כל פרוסה את הביצה המקושקשת.
      • 12. מגישים עם סלט העגבניות בצד.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות