נושאים חמים

ברוסקטה עם ביצה מקושקשת

תשכחו מטוסטים: לארוחת הבוקר הבאה שלכם למה שלא תנסו ברוסקטה מושחתת? פשוט קחו קצת איולי, ביצה מקושקשת עם קבנוס, פטריות, בצל מטוגן ועשבי תיבול, ותקבלו חגיגה.

סלט עגבניות ומקושקשת של בנדיקט (אפיק גבאי)
סלט עגבניות ומקושקשת של בנדיקט (אפיק גבאי)

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 4 פרוסות לחם (מומלץ כפרי, מקמח מלא / שיפון / פומפרניקל)
  • לאיולי:
  • 3 חלמונים
  • 2 שיני שום
  • חצי כף חרדל חלק
  • קורט מלח
  • 500 מ"ל שמן זית
  • למקושקשת:
  • 4 ביצים
  • 2 כפות שמנת מתוקה (מומלץ)
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • 2 יחידות קבנוס חתוך לפרוסות
  • 4 פטריות שמפיניון בינוניות, פרוסות
  • כף פטרוזיליה קצוצה (אפשר להוסיף מעט בצל ירוק ו/או עירית)
  • 1/2 כף חמאה
  • לסלט העגבניות:
  • 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות של 1X1 ס"מ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • קורט מלח
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. הכנת האיולי: קוצצים את שיני השום במעבד מזון.
  • 2. מוסיפים את שאר החומרים, חוץ משמן הזית.
  • 3. מזלפים בהדרגה את השמן, תוך כדי ערבול, לקבלת מרקם דומה למיונז.
  • 4. הכנת סלט העגבניות: מערבבים את כל המרכיבים יחד.
  • 5. הכנת המקושקשת: מטגנים קלות בצל בחמאה על אש בינונית.
  • 6. מוסיפים פרוסות קבנוס ופטריות.
  • 7. טורפים היטב את הביצים והשמנת, ומוסיפים לבצל, הקבנוס והפטריות. ממליחים ומוסיפים עשבי תיבול.
  • 8. מערבבים את הביצים במחבת לכל אורך הטיגון (מומלץ לא לייבש אותן יותר מדי).
  • 9. הרכבת המנה: קולים את פרוסות הלחם בטוסטר.
  • 10. מורחים כל פרוסה בשכבה דקה של איולי.
  • 11. מניחים על כל פרוסה את הביצה המקושקשת.
  • 12. מגישים עם סלט העגבניות בצד.

מתכונים נוספים

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות