מתכונים חמים

עגבניות ממולאות באורז וכוסמת

ממולאים מרשימים, טעימים מאד וחסכוניים במעט זמן. אם במקרה נשאר לכם יותר מדי מילוי, תמיד אפשר להשתמש בשאריות כתוספת למרק או תבשיל.

מתכון מאת: פיליס גלזר
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עגבניות ממולאות באורז, כוסמת וצנוברים (צילום: סטודיו סליס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-20 יחידות:
  • 20 עגבניות גדולות בשלות אך מוצקות
  • מלח גס
  • למילוי:
  • אריזת לקט אורז לבן, אורז אדום וכוסמת מסדרת 10 דקות
  • 3 כוסות מים
  • כפית מלח
  • 1.5 כפות שמן זית כתית מעולה
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • 250 גרם בשר רזה, טחון
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית פלפל אנגלי
  • קורט אגוז מוסקט
  • רבע כוס צנוברים
  • חצי-3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • לרוטב:
  • נוזלי העגבניות
  • חצי כפית פלפל אנגלי
  • חצי כפית מלח
  • כפית סוכר דמררה
  • קורט קינמון, מלח ופלפל לפי הטעם
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים פרוסה לרוחב מכיפת העגבניות ושמים בצד. מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית, בלי לפגוע בדפנות ושמים בצד. מפזרים במעט מלח גס והופכים על רשת או מגבת מטבח.
  • 2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. שמים את תוכן האריזה בסיר עם המים ומלח. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית-קטנה 10 דקות. מורידים מן האש. מסננים מנוזלים אם יש ומעבירים לקערה.
  • 3. בינתיים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שמתרכך. מוסיפים בשר ומטגנים עד שהצבע משתנה. מפוררים גושים עם כף עץ, מוסיפים שום, תבלינים וצנוברים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
  • 4. מוסיפים לתערובת האורז ביחד עם הפטרוזיליה וממלאים את העגבניות. שמים בתבנית אפייה ומכסים ב"כיפות".
  • 5. בבלנדר, מערבבים את נוזלי העגבניות עם יתר החומרים לרוטב וטוחנים קלות. יוצקים מסביב לעגבניות ואופים 30 דקות עד שהן מוזהבות.
  • 6. מגישים את העגבניות הממולאות לשולחן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully