וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עגבניות ממולאות באורז וכוסמת

ממולאים מרשימים, טעימים מאד וחסכוניים במעט זמן. אם במקרה נשאר לכם יותר מדי מילוי, תמיד אפשר להשתמש בשאריות כתוספת למרק או תבשיל.

מתכון מאת: פיליס גלזר

עגבניות ממולאות באורז, כוסמת וצנוברים. סטודיו סליס,
עגבניות ממולאות באורז, כוסמת וצנוברים/סטודיו סליס

מצרכים למתכון

  • ל-20 יחידות:
  • 20 עגבניות גדולות בשלות אך מוצקות
  • מלח גס
  • למילוי:
  • אריזת לקט אורז לבן, אורז אדום וכוסמת מסדרת 10 דקות
  • 3 כוסות מים
  • כפית מלח
  • 1.5 כפות שמן זית כתית מעולה
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • 250 גרם בשר רזה, טחון
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית פלפל אנגלי
  • קורט אגוז מוסקט
  • רבע כוס צנוברים
  • חצי-3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • לרוטב:
  • נוזלי העגבניות
  • חצי כפית פלפל אנגלי
  • חצי כפית מלח
  • כפית סוכר דמררה
  • קורט קינמון, מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. חותכים פרוסה לרוחב מכיפת העגבניות ושמים בצד. מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית, בלי לפגוע בדפנות ושמים בצד. מפזרים במעט מלח גס והופכים על רשת או מגבת מטבח.
  • 2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. שמים את תוכן האריזה בסיר עם המים ומלח. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית-קטנה 10 דקות. מורידים מן האש. מסננים מנוזלים אם יש ומעבירים לקערה.
  • 3. בינתיים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שמתרכך. מוסיפים בשר ומטגנים עד שהצבע משתנה. מפוררים גושים עם כף עץ, מוסיפים שום, תבלינים וצנוברים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
  • 4. מוסיפים לתערובת האורז ביחד עם הפטרוזיליה וממלאים את העגבניות. שמים בתבנית אפייה ומכסים ב"כיפות".
  • 5. בבלנדר, מערבבים את נוזלי העגבניות עם יתר החומרים לרוטב וטוחנים קלות. יוצקים מסביב לעגבניות ואופים 30 דקות עד שהן מוזהבות.
  • 6. מגישים את העגבניות הממולאות לשולחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully