- 1. חותכים פרוסה לרוחב מכיפת העגבניות ושמים בצד. מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית, בלי לפגוע בדפנות ושמים בצד. מפזרים במעט מלח גס והופכים על רשת או מגבת מטבח.
-
- 2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. שמים את תוכן האריזה בסיר עם המים ומלח. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית-קטנה 10 דקות. מורידים מן האש. מסננים מנוזלים אם יש ומעבירים לקערה.
-
- 3. בינתיים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שמתרכך. מוסיפים בשר ומטגנים עד שהצבע משתנה. מפוררים גושים עם כף עץ, מוסיפים שום, תבלינים וצנוברים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
-
- 4. מוסיפים לתערובת האורז ביחד עם הפטרוזיליה וממלאים את העגבניות. שמים בתבנית אפייה ומכסים ב"כיפות".
-
- 5. בבלנדר, מערבבים את נוזלי העגבניות עם יתר החומרים לרוטב וטוחנים קלות. יוצקים מסביב לעגבניות ואופים 30 דקות עד שהן מוזהבות.
-
- 6. מגישים את העגבניות הממולאות לשולחן.