מתאבני שורשים ואגוזים
"קרקרים" עשויים מפרוסות של ירקות שורש עם גבינת קשיו וטחינת רימונים וקצח. עלי קפיר ליים וסוכר דקלים אפשר להשיג בחנויות של מוצרים ממזרח הרחוק,. אם אין להשיג, אפשר לוותר על הקפיר ליים ולהשתמש בסוכר קנים במקום סוכר דקלים/סוכר קוקוס.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים:
- שלב א' - גבינת קשיו בניחוח תאילנדי:
- כוס אגוזי קשיו נא, מושרה במים ללילה שלם
- 1/4 כוס חלב קוקוס
- 1 ס"מ עשב לימון טרי
- 3 עלי קפיר ליים מיובשים
- 1/4 כפית צ'ילי חריף
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- מיץ מחצי לימון או ליים
- 1 כפית מלח איכותי1
- כפית סוכר דקלים קצוץ או סוכר קוקוס
- 2 כפות שמן קוקוס
- שלב ב' - טחינת רימונים וקצח:
- ניתן למצוא טחינת קצח העתירה בברזל בשווקים ערביים. קחו בחשבון שהיא קצת מרה (אבל מאד טעימה). אם אין להשיג אפשר להשתמש בטחינה רגילה ופשוט להוסיף זרעי קצח.
- 1 כף טחינה קצח
- 1 כף סירופ מייפל אמיתי
- 1 כף מיץ רימונים (לסחוט טרי מחצי רימון)
- שלב ג' - הבסיס: "קרקר" שורשים:
- 1 שורש סלרי
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 מלפפון עבה
- 1 סלק גדול
- 1 ליים או לימון לא קלוף
- להרכבה ולקישוט:
- נבטי צנונית,ברוקולי או עלי בייבי
- עירית קצוצה
- שמן שומשום
- זרעי קצח
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. שלב א': טוחנים את הכול במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד, חלק וסמיך דומה לזה של גבינת שמנת. לשמור במקרר (אפשר להכין את הגבינה יום לפני).
- 2. שלב ב': מערבבים את הכול עד לקבלת רוטב סמיך.
- 3. שלב ג': מקלפים וחותכים את הירקות לעיגולים דקים באמצעות מנדולינה, 2 מ"מ עובי.
- 4. מורחים מעט מטחינת הרימונים וקצח על פרוסת "קרקר" השורש הכי רחב. מדביקים את "קרקר" השורש השני ברוחבו מעל, מניחים "קרקר" מלפפון מעל, מערימים מעט נבטים ועליהם כף מגבינת הקשיו.
- 5. מקשטים בחתיכה דקה מהליים או הלימון, מטפטפים קצת מרוטב הקצח וכמה טיפות משמן השומשום. מפזרים עירית, נבטים וזרעי קצח מעל ומגישים.