סלט שורשים חמצמצים
מה שכל סלט שורשים אוהב יותר מכל, זה חמצמצות נהדרת, המגיעה מלימון או מחומץ. השילוב בין המרירות לחמצמצות הופכת את הסלט למנה מושלמת ליום קיץ חם.
מצרכים
- ל-4 מנות:
- 3-2 קולרבי קלופים, פרוסים וחתוכים למלבנים דקים
- 2 גזרים קלופים, פרוסים וחתוכים לגפרורים דקים
- 10 צנוניות פרוסות (או צנון פרוס וחתוך למלבנים דקים)
- 1-1/2 צ'ילי ירוק קצוץ
- לרוטב:
- 1/4 כוס חומץ (אורז או הדרים)
- מיץ סחוט טרי מחצי לימון
- 1/2 לימון פרוס וקצוץ
- 1 כפית סוכר
- מלח
- להגשה:
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי הסלט בקערה.
- 2. מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומאזנים תיבול.
- 3. משהים את הסלט 10 דקות לספיגת טעמים. ככל שהסלט יעמוד יותר זמן הירקות יחמיצו ויתרככו יותר.
- 4. גיוון: תוספת של גרגרי רימונים או ענבי סמוקים של סתיו יוסיפו מתיקות נעימה.