סלט שורשים חמצמצים

מה שכל סלט שורשים אוהב יותר מכל, זה חמצמצות נהדרת, המגיעה מלימון או מחומץ. השילוב בין המרירות לחמצמצות הופכת את הסלט למנה מושלמת ליום קיץ חם.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
משהים את הסלט 10 דקות לספיגת טעמים. נמרוד סונדרס
משהים את הסלט 10 דקות לספיגת טעמים

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 3-2 קולרבי קלופים, פרוסים וחתוכים למלבנים דקים
  • 2 גזרים קלופים, פרוסים וחתוכים לגפרורים דקים
  • 10 צנוניות פרוסות (או צנון פרוס וחתוך למלבנים דקים)
  • 1-1/2 צ'ילי ירוק קצוץ
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס חומץ (אורז או הדרים)
  • מיץ סחוט טרי מחצי לימון
  • 1/2 לימון פרוס וקצוץ
  • 1 כפית סוכר
  • מלח
  • להגשה:
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי הסלט בקערה.
  • 2. מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומאזנים תיבול.
  • 3. משהים את הסלט 10 דקות לספיגת טעמים. ככל שהסלט יעמוד יותר זמן הירקות יחמיצו ויתרככו יותר.
  • 4. גיוון: תוספת של גרגרי רימונים או ענבי סמוקים של סתיו – יוסיפו מתיקות נעימה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully