אירועי פורים ברחבי הארץ מספקים אינספור הזדמנויות לחגוג את יום (שבוע, טוב) התחפושות המסורתי, אבל ירושלים, נדמה, היא עדיין אמת המידה לחגיגות הללו, עם תהלוכת "פורים מאוחדים" שלה המאחדת בין פעילות העירייה ותיאטרון הקרון, ההתמסרות ההמונית של תושביה למסיבה העממית הזאת, ושמחת החיים המוכרת שלה, המתגברת על היומיום בקלות, ועם חיוך.
כל אלה, כמובן, אינם שלמים בלעדי האוכל הירושלמי, חלק משמעותי והכרחי בפסיפס הידוע והצבעוני של הבירה. ובפורים, שוב כמובן, הכול מתחבר - האנרגיות של החג ומה שדרוש כדי לתחזק אותן, ביחד, כמו שצריך.
לכן, קבלו תריסר מקומות קרובים-צמודים למסלול שושן פורים הירושלמי (ראשון, 16 במרץ, 11:00-14:00), שמאפשרים גיחות קצרות וטעימות במיוחד. אין צורך לבחור, אגב, אפשר להספיק את כולם. בכל זאת עדלאידע, לא?
המפעל
בניין נטוש מהמאה ה-19 מספק חוויה ירושלמית אותנטית לחלוטין בדמות סמטה ציורית, מרכז תרבות ואומנות שוקק, וגם בית קפה מיוחד, כזה עם נשמה. המיקום של המפעל, ברחוב המערביים 3, מתכתב היטב עם נקודת הפתיחה של התהלוכה, כך שהגיוני לבנות פה על ארוחת בוקר, או על הבירה הראשונה של היום.
אנטוני'ס פיצה
הדיבור של אנתוני'ס פיצה הוא ירושלמי-צרפתי, עם מבטא שסוחב לשני הכיוונים בו-זמנית, וזה חלק מהקסם, וחלק מהטעם.
תוכלו למצוא פה (שושן 4) מגשים פחמימתיים עם שמן כמהין וכוס יין, הפסקה חו"לית טעימה, ומיקום שמאפשר קפיצת פיצה בתוך כל העדלאידע הזה.
שושנה בר
שושנה בר, או שושי לכל מי שמכיר אותה באמת, פותחת בדרך כלל דלתות כשהשמש, והתחפושות, כבר סיימו את מסלולן, אבל אתם עדיין פה, וכדאי שתנצלו את המיקום (מבנה עתיק, נו מה, ברחוב שושן 7), את הוויב החמארתי, ואת הכוסות השמחות שלה.
פיאדרה
ימים ספורים אחרי שעשתה היסטוריה, וכבוד, גלובלי-ישראלי, פיאדרה שמחה לחזור לקרקע הלוהטת שלה, ולהציע את אחת הפיצות הטובות באסיה. לא פחות, ועם קבלות.
תמצאו כאן (אגרון 1, סמוך לכיכר פריז) יצירות נאפוליטניות אמיתיות, עם טאץ' ירושלמי מובהק וכוס בירה כמובן. בכל זאת פורים.
קפה קדוש
לכאורה, אין צורך להמליץ על המוסד הירושלמי הוותיק והמוכר, ובוודאי אין צורך לספר למישהו עליו. בפועל, יש צורך גם בזה וגם זה, כי קפה קדוש הוא נקודת חובה עירונית, בעדלאידע ובכל יום אחר של השנה למעשה.
תמצאו כאן (שלומציון המלכה 6) קפה מושקע, ויטרינה שצועקת דיאטות זנוחות, מאפים וקינוחים, ובעיקר את קרן ואיציק קדוש עצמם. פורים זה נחמד, כאן חוגגים באמת.
טאקוס לואיס
קיבוץ הגלויות הירושלמי מתגלם במזללה המקסיקנית הוותיקה הזאת, ומתיישב היטב בתוך יום של שתיה ודברים טובים לספוג אותה.
טאקוס לואיס (שלומציון המלכה 11) היא טאקרייה שחוגגת בשר ודגים, אוהבת חריף ובעיקר יודעת למזוג את עצמה ליד, באמצע ובכל זווית בעצם.
בורקס מוסא
ואם כבר לספוג, הדוכן העירוני המיתולוגי (שישה עשורים, והשנים עדיין נספרות) ברחוב יפו 30 מציע את החבילה השלמה.
כי בורקס מוסא הוא קודם כל בורקס, ברור, אבל גם ערק ליד, בשיאו של היום, ובשיאה של השמחה. לפירורים נדאג אחר כך.
התקליט
בירה פה וצ'ייסר שם, והגיע זמנם של הדרינקים המושקעים באמת. בשביל אלה, כנסו לתוך התקליט ברחוב הלני המלכה 7, פאב בריטי שהוא גם מסעדה ירושלמית, עם אוסף ויניל על הקירות ובכל מקום מלבדם גם. בתפריט: ברזי בירה שנמזגים כמעט באופן עצמוני, צלחות שיודעות מה כדאי ליד הכוסות הגבוהות, וגם געגועים מתונים לאקלים המנדטי.
חצי תוכי
זה פורים, זאת עדלאידע, וזאת ירושלים, ולכן עוד אלכוהול בבקשה, רצוי עם אופי.
חצי תוכי הוא בר משפחתי-קהילתי (ברחוב יוחנן הורקנוס 5) עם הרבה אוויר בחצר עירונית שעושה "בוסתן ספרדי". כל אלה נשטפים באופן הכי טבעי שיש עם בירה צוננת, צ'ייסרים נדיבים, וקצת טיגונים שיספגו, ויוסיפו. שבו, הגעתם.
פינתי
מסעדת האגדות האמיתיות ברחוב קינג ג'ורג' 13 (או המלך קינג ג'ורג', אם אתם מקומיים שיודעים לדבר ירושלמית) היא פתרון ההנג-אובר המושלם, והרבה יותר מזה.
תחשבו צלחת (או קערה, למעשה) של אורז ושעועית עם קצת (הרבה) בשר מלמעלה, תבשילים מסורתיים מבוססי מתכוני דורות על גבי דורות, וכפות שיודעות לעבוד לבד בתוך אדי האלכוהול.
שלום פלאפל
אין ירושלים בלי פלאפל, ואין עדלאידע בלי שלום פלאפל, מוסד שהחליף מוסד (מלך הפלאפל בכבודו ובעצמו) בצומת הרחובות קינג ג'ורג' ואגריפס, והצליח לשמור על הממסד. בתפריט: פיתות רכות, טיגונים על המקום, טחינה-עמבה בבירור, וגם מורשת משפחתית שעושה הכול יותר טעים.
יקבי ירושלים
לא בדיוק על התוואי, אבל הספוט האידיאלי לסיים אותו, או לחתוך אליו, או סתם להגיע מתי שבא לכם. אין צורך בתכנונים מדוקדקים.
מרכז המבקרים של יקבי ירושלים בטחנת הרוח מונטיפיורי במשכנות שאננים מספק זווית נהדרת לצפייה על העיר, רוח טובה להסדיר אנרגיה, וגם מזיגות טובות לא פחות, אפילו יותר, שינחיתו אתכם בחיוך חזרה. הביתה, בכל מובן.