קמפיין ישראלי חדש שמוחה נגד "הרעבת תושבי עזה" עורר מיד עם יציאתו לאוויר העולם תגובת-נגד סוערת, ודיון רשת יצרי.
המהלך, ביוזמת קבוצת האופנה קום איל פו וארגון הורים נגד מעצרי ילדים, נועד "לעורר מודעות ולהביע התנגדות נחרצת להרעבת תושבי עזה, ובהם ילדים רבים נשים וחפים מפשע", כהגדרת המארגנים, שכרכו יחד את הפסקת ההרעבה והשבת החטופים. הוא מציג תריסר דמויות מובילות מעולם האוכל המקומי כשהן מצולמות עם סירים ריקים, תחת הכיתוב "מתנגד להרעבה" בעברית, אנגלית וערבית.
בין המשתתפים והמצולמים, ניתן למצוא את אבירם כץ (מסעדת הבסטה בתל אביב) ותמר כהן צדק (קוצ'ינה הס 4), נוף עתאמנה ואביבית פריאל אביחי (אוזריה), יהלומה לוי, מיכל בוטון (עמיתה), נעה לוי, מיכל לויט, לימור לניאדו תירוש, עפרה גנור, נורית קריב ומיכל וקסמן.
"ממשלת ישראל עושה הכול כדי לספר שההרעבה בעזה היא רק קמפיין", הכריזו המארגנים, "ובינתיים ילדים מתים מתת-תזונה. קהילת אנשי האוכל בישראל יכולה להעביר מסרים לציבור שאחרים לא יכולים להגיע אליו. אנשים בתעשייה, שמשאת נפשם היא לראות אנשים, נשים וילדים אוכלים, נהנים ושבעים, לא יכולים לשתוק יותר אל מול ההרעבה השיטתית. אנחנו מרימים זעקה מרה ממעמקי הבטן והנשמה כנגד המראות של מיליוני נשים, ילדים, תינוקות וזקנים חפים מפשע הגוועים ברעב ומתים מרעב. וזה כולל את החטופים שלנו".
סיביל גולדפיינר, מייסדת קום איל פו, הסבירה כי "בחזון, בעולם קצת פחות נורא, הרבה אנשים היו אמורים לצאת נגד הרעבת אוכלוסיה מעשה ידי אדם", והודתה כי "גם בפרויקט הזה היו לנו יותר אנשים שהיו אמורים להשתתף אך חלקם ביטלו ברגע האחרון. לא כי הם לא מסכימים אלא כי הם פוחדים להשמיע את קולם ולא רוצים לשלם מחיר". לדבריה, "יותר מדי אנשים נכנעים לפחד וזה מזכיר לי משטרים אפלים".
הקמפיין עורר תסיסה כמעט אוטומטית ברשתות החברתיות, שהתכתבה היטב עם דבריה של גולדפיינר, ושיקפה במקביל הלך רוח ציבורי והרבה מאוד רגש.
קרן קדוש, מבעלי קפה קדוש הירושלמי ודמות אוכל שהיא בו-זמנית גם מובילה וגם אינה מפחדת להביע דעה, תייגה את המהלך כהדהוד מסרים של חמאס. "חמודים, התבלבלתם", הכריזה בסטורי שפורסם בעמוד האינסטגרם שלה, "מי מרעיב אותם, אנחנו? לא נראה לכם שהקמפיין הזה צריך להיות מופנה לחמאס? לדרוש ממנו לשחרר חטופים, להתפרק מהנשק ולהפסיק להתחבא מאחורי האוכלוסייה? לשלוח לכם את הסרטונים מ-07 באוקטובר שבהם האוכלוסייה הזאת חוגגת את האסון שהיא הביאה עלינו? ואיזה יופי שהזכרתם את החטופים. אתם זוכרים מה הם עוברים שם?"