וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מהגג של רוטשילד, עד טוקיו ומיאמי: קאסה מאיה רק מתחילה רגוע

11.2.2026 / 6:00

מסיבה במטבח, מסיבה בעמדת הדי ג'יי: החדשות הטעימות של ישראל

קצת משם, הרבה מכאן. קאסה מאיה/אסף קרלה

כל הפתיחות (והסגירות גם, הלוואי ולא היינו צריכים), תפריטים חדשים ומנות במהדורה מוגבלת, פסטיבלים וחגים, ארוחות מיוחדות ואירועים של פעם בשנה (רצינו לכתוב סילבסטר, אבל הבנו כבר מזמן שכמעט כל שבועיים יש כאן איזה "יום ה... הבינלאומי", ובמקומותינו זאת סיבה מספיק טובה לאיוונט).

שף שמתארח ושפית שמארחת גם כן, מסעדה שמתחפשת וצוות שמחליף מקום, למה לא, בעצם. מנה שמקבלת קורת גג (וקירות) משלה, אבל גם "חור בקיר" שווה מספיק כדי שנדווח. אילת וחיפה, השרון והשפלה, ותל אביב (אבל בשום פנים ואופן לא רק היא).

בקיצור, קבלו את חדשות האוכל של ישראל. והפעם - מסיבה במטבח, מסיבה בעמדת הדי ג'יי. וזאת רק המנה הראשונה. בתיאבון!

קאסה מאיה, תל אביב. אסף קרלה,
נקודת הזינוק. קאסה מאיה/אסף קרלה

אחת הפתיחות השמחות של העת האחרונה משקיפה מהגגות של שדרות רוטשילד על מיאמי וטוקיו. ברוכים הבאים לקאסה מאיה בתל אביב.

ההבטחה: רופ-טופ שמפציר בך להתחיל את הערב רגוע עם מנות קטנות לאמצע השולחן, ואז מסליל אותך בהדרגה ובעקביות למסיבה, עם די ג'יי כמובן.

מה עוד? העיצוב שואב השראה מהשקת הוואבי סאבי שמקדשת דווקא את אי-השלמות בעולם. כך, תראו פה חומרים טבעיים, חיספוס מכוון ובולט וחלל שמאזן בין האורבניות הנוצצת ובין המציאות היפה לשכעצמה.

חדשות האוכל

עם השראה מדרום אמריקה, ברור: טאגוס עושה בשר, והרבה ממנו

לכתבה המלאה

אי-שלמות. קאסה מאיה/אסף קרלה
וגם שלמות. קאסה מאיה/אסף קרלה

מה אוכלים כאן? תפריט מעודכן של רנן קומטה בלומנרייך, שנולד בטוקיו לאם יפנית ואב ישראלי, ועלה ארצה בילדותו מבלי לשכוח את הטעמים ההם.

זה אומר, למשל, חציל במיסו (62 שקלים) וטטאקי טונה עם שמן צ'ילי יפני (78 שקלים), סשימי ילוטייל עם רוטב פונזו (78 שקלים) וטרטר טונה אדומה על ריבועי אורז פריכים (74 שקלים), גריל שמתעסק עם "Yaki Tomorokoshi" (תירס על פחם עם חמאה, פרמזן, פקורינו וטוגראשי (65 שקלים) ו-"Yaki Gyu" (פילה בקר עם רוטב טארה (92 שקלים), בר ים או טופו בטמפורה (68-78 שקלים) וסושי כמובן, כולל מאקי וניגירי ורולים עם כבד אווז וסלמון אפוי במיסו.

מה שותים כאן? בקבוקים וכוסות מאירופה ומישראל, מבעבעים שצופים פני מסיבה וקוקטיילים (66-74 שקלים) דוגמת ליצ'י מרטיני, מרגריטה פסיפלורה, "Melon Mist" על בסיס וודקה ו-"Golden Mule" שמחבר וודקה, יוזו, משמש וג'ינג'ר ביר כמובן.

seperator

קאסה מאיה (Casa Maya), רוטשילד 24, תל אביב, 050-8570460

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully