וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מסיכות, רעשנים וכל מה שטעים: מדריך האוכל של פורים 2026

26.2.2026 / 6:00

בואו מחופשים, ובואו רעבים: החדשות הטעימות של ישראל

טועמת אוזני המן במילויים מקוריים/NOW רוני שרמייסטר

כל הפתיחות (והסגירות גם, הלוואי ולא היינו צריכים), תפריטים חדשים ומנות במהדורה מוגבלת, פסטיבלים וחגים, ארוחות מיוחדות ואירועים של פעם בשנה (רצינו לכתוב סילבסטר, אבל הבנו כבר מזמן שכמעט כל שבועיים יש כאן איזה "יום ה... הבינלאומי", ובמקומותינו זאת סיבה מספיק טובה לאיוונט).

שף שמתארח ושפית שמארחת גם כן, מסעדה שמתחפשת וצוות שמחליף מקום, למה לא, בעצם. מנה שמקבלת קורת גג (וקירות) משלה, אבל גם "חור בקיר" שווה מספיק כדי שנדווח. אילת וחיפה, השרון והשפלה, ותל אביב (אבל בשום פנים ואופן לא רק היא).

בקיצור, קבלו את חדשות האוכל של ישראל. והפעם - בואו מחופשים, ובואו רעבים. וזאת רק המנה הראשונה. בתיאבון!

יקב רקנאטי

יקב רקנאטי/אנצ'ו גוש

היקב הישראלי חוגג פורים כפי שניתן היה לצפות ממנו - שמח ומוזג, כמובן.

מסיבת החג של רקנאטי תתקיים ביום שישי (27 בפברואר, 10:00) במרכז המבקרים של היקב בפארק דלתון ותציע יין פיצה ללא הגבלה, הופעות של די ג'יי טל סגרון ואלעד גלברט והבטחה להפתעות נוספות. מחיר: 250 שקלים לאדם.

גאוניות, שובבות וקרנבליות לגמרי

19 אוזני המן מצטיינות לפורים 2026

לכתבה המלאה

קניון עיר, ימים, נתניה

ערן שוורצברד/דניאל לילה
קרין גורן/זאב לוי

מרכז הקניות השרוני חוגג פורים עם פסטיבל "Sweet & Chef" מותאם מועד, עם הרבה שמות והרבה מתוקים כמובן.

האירוע יתרחש בימים שלישי-רביעי (03-04 במרץ, 11:00-21:00) ויכנס יחד דוכנים של מושיק רוט, גיא גמזו, קרין גורן וערן שוורצברד ואינספור הפתעות נוספות - מקיורטוש וסינבון ועד קרואסון ובקלאווה, לרבות הפעלות ילדים, סדנאות ופעילויות חג (מתוקות גם, ברור).

רובע א', תל אביב

פורים ברובע א'/בן יוסטר

מסעדת הים המצוינת מתחפשת ל-Barrio A ומרימה משתה עדלאידע מקסיקני, וטאקריה יש מאין.

החגיגה של רובע א' תתקיים בימים שני-רביעי (02-04 במרץ, מ-18:00) ותציע שילוב אשדודי-חליסקואי ובו קאסדיה עם גבינת גילי מיושנת ושעועית שחורה, תירס צלוי עם חמאת פלפלים מעושנים, פלפל חריף ממולא קבב בר ים, טאקו מטוגן בבלילת פטרון עם אשכולית וחלפיניו, וגם "מגש קר" (נאצ'וס, גוואקמולי, סלט עגבניות חריף, סביצ'ה טונה, טרטר אננס, חלפיניו וליים, סשימי טונה באגווצ'ילה-תפוז) ו"מגש חם" (שיפוד בר ים ושיפוד פורל בברביקיו, סלסות הבנרו-אננס, טומטיות-שום-כוסברה, עגבניות-פלפלים, שעועית וטורטיות).

קיטון, תל אביב

משתה הכוס המלאה בקיטון/אורי איתן

המסעדה התל-אביבית השמחה מארחת פורום שמח לא פחות לכדי מסיבה פורימית טעימה ושיכורה.

משתה הכוס המלאה יתקיים ביום ראשון (01 במרץ, 20:00) בקיטון ויציע סיפורים ומזיגות וודקה של אריה לקונישוק מ"יורוסטנדרט" ואת הכנסת האורחים החמה של אורלי סגל, טליה לוין ומירה איתן.

התפריט יציע שמאלץ וחמוצים, כבד קצוץ וסלט ביצים, איקרא ומטיאס, ורניקס וקרפלעך מטוגן, כרוב ממולא וקוקטיילים כמובן. הרבה מהם. מחיר: 250 שקלים.

משלוח מנות, פורושיקי

משלוח המנות של פורושיקי/פורושיקי

בשדה עמוס אפשרויות שרובן זהות-אחידות, מגיעה אפרת בראשי מפן עם מתנת חג קצת אחרת, מהפנים ועד המעטפת.

משלוח המנות של פורושיקי מתכתב עם המסורת היפנית והאדפטציה הישראלית בשתי גירסאות יפות, ובהן קופסאות תה גלילי וקיט קט בטעמי מזרח רחוק, עטופות בבד, ובסיפור עצמו. מחיר: 129 שקלים.

דומינו'ס פיצה

פורים בדומינו'ס פיצה/דומינו'ס פיצה

מסורת פורים של רשת הפיצריות השמחה מחזירה לחיינו את אוזני ההמן המתוקות והענקיות שלה. אמרנו עדלאידע, לא?

החגיגה של דומינו'ס פיצה כוללת גירסאות במילוי שוקולד ואגוזי לוז ובמילוי שוקולד לבן ופיסטוק על בסיס בצק פיצה פריך, ועם הרבה אבקת סוכר ורוטב מלמעלה. מחיר: 29.90 שקלים, או 92.90 עם פיצה משפחתית, או 23.90-74.30 שקלים באיסוף עצמי.

שייק שאק

פורים בשייק שאק/My Social

רשת ההמבורגרים האמריקנית נסחפת בחגיגה המקומית עם קינוח במהדורה מוגבלת בדמות "צ'יפס וקטשופ" שהם למעשה קוקי סאנדיי עם גלידת וניל, עוגיות חמאה ושקדים וקולי פטל - על בסיס שיתוף הפעולה המתמשך שלה עם דלאל.

במקביל, ללא קשר ישיר לחג אך בתזמון מצוין עבור זאטוטיו, מושקות ארוחות הילדים של שייק שאק, בפורמט "דיל קידס" עם צ'יפס או טבעות בצל, מיץ, בחירה בין המבורגר, "צ'יקן בייטס", נקניקיה או גרילד צ'יז ומשחק כמובן. מחיר: 42-51 שקלים.

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully