וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה ופסיפלורה לשבועות

במיוחד לכבוד חג השבועות הקרוב, ב"תנובה" החליטו לחלוק עמכם מתכון של עוגת גבינה, עם טוויסט מערנן של ציפוי פסיפלורה מתקתק מעל.

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת גבינה פסיפלורה של רשת טאטי.
עוגת גבינה פסיפלורה של רשת טאטי

מצרכים למתכון

  • לבסיס:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • למלית:
  • 2 גביעי גבינה 9% - סה"כ 500 גרם
  • 2 גביעי גבינת שמנת (נפולאון) בטעם טבעי
  • 1 כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38%
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • לגיוון: 5 יחידות פסיפלורה טרייה
  • תבנית משומנת אטומה למים בקוטר 26 ס"מ

אופן ההכנה

  • 1. שמים את כל החומרים לבסיס במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לתערובת פירורית. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה.
  • 2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-15 דקות. מקררים לילה במקרר (מכוסה בניילון).
  • 3. מערבלים את כל חומרי המלית במערבל במהירות נמוכה מאוד כ-8 דקות. במידה שמגוונים עם פסיפלורה טרייה – מרוקנים את פנים הפרי ומכניסים למלית.
  • 4. יוצקים את תערובת המלית על הבסיס האפוי לאחר שהתקרר.
  • 5. שמים את התבנית העגולה בתוך תבנית התנור. יוצקים לתבנית התנור 3 כוסות מים.
  • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, כ-50 דקות.
  • 7. מקררים את העוגה במשך לילה.
  • 8. אפשרויות לציפוי העוגה: פסיפלורה – מרוקנים את פנים הפסיפלורה ומבשלים בסיר 4 יחידות פסיפלורה עם 2 כפיות אבקת סוכר כ-10 דקות. מצננים ומצפים את העוגה.
  • 9. שוקולד לבן – מחממים בסיר 3/4 כוס שמנת עמידה לקצפת 38%, עד לסף רתיחה. מורידם האש, מוסיפים 100 גרם חמאת תנובה תנובה ו-100 גרם שוקולד לבן.
  • 10. קיווי – פורסים קיווי ומעטרים את העוגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully