כבדי עוף ברוטב בריבת תות שדה
מנה זו מתאימה גם כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית. מתכון של רשת מסעדות ננדוס.
מצרכים למתכון
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
- פירי פירי של ננדוס על פי הטעם
- 6 כבדי עוף
- קורט מלח ופלפל
- קמח
- 1/2 כוס יין מרסלה
- 1/2 כוס אוכמניות, פטל ותות שדה (חתוכים לקוביות)
- 3 פרוסות בגט קלוי
- צנצנת ריבת תות שדה
אופן ההכנה
- 1. מחממים על מחבת את שמן הזית והמרגרינה. מתבלים את הכבדים במלח ופלפל, מקמחים ומטגנים כ-2 עד 3 דקות מכל צד.
- מוציאים ושומרים במקום חם.
- 2. מוזגים את היין למחבת ומבשלים עד לכדי צמצומו במחצית.
- 3. מוסיפים את הכבדים ופירות היער ומבשלים למשך כ-2 דקות נוספות.
- 4. מורחים בנדיבות ריבת תות שדה על בגט קלוי להשחמה, מפזרים מעט עלי רוקט ומניחים 2 חתיכות כבד עוף. יוצקים מעט רוטב מעל.