ממרח חצילים ומיונז
פשוט וטעים, בלי נקיפות מצפון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 חצילים בינוניים
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות גדושות "קליונז" (מיונז ללא ביצים)
- 2 שיני שום מעוכות
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. קולים את החצילים: מכניסים אותם בשלמותם לתנור במשך כ 45 דקות בחום גבוה.
- 2. מצננים ומסירים את הקליפה. מרסקים את תוכן החצילים במזלג ו/או בסכין ומעבירים לקערה.
- 3. מוסיפים את מיץ הלימון, את השום, את ה"קליונז" ומתבלים.
- 4. מצננים במקרר ומגישים קר.