דג ברוטב עגבניות ואנשובי
מתכון של שף אלון גונן ממסעדת אל-בריו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- 1 ק"ג פילה דג חתוך (בורי, מוסר, פלמידה, סלמון)
- 1 קופסה עגבניות תמר מרוסקות
- 3 כפות אנשובי טחון למחית
- 1 כף צלפים
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שום כתוש
- 2 כפות ג'ינגר קצוץ
- 1 כפית מלח
- חצי כוס שמן זית
- 1 כוס יין אדום יבש
אופן ההכנה
- 1. בסיר שטוח מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הדגים ואת האנשובי ומערבבים בעדינות עד שהם נצרבים קלות.
- 2. מוסיפים את היין ומבאים לרתיחה קלה, מוסיפים את עשבי התיבול השום הג'ינג'ר ואת רסק העגבניות. מבאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- 3. מבשלים 10 דקות ומדי פעם מנערים קלות את הסיר, לא בעזרת כף .