וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם לבן ובייקון

כיכר לחם. ShutterStock
כיכר לחם

מצרכים למתכון

  • 15 גרם שמרים טריים
  • 450 מ"ל מים קרים
  • 700 גרם קמח
  • 1 כפית מלח
  • שמן או חמאה לפי הצורך, למריחה על הבצק
  • 200 גרם בייקון פרוס דק
  • קמח לקימוח
  • חלב לזיגוג

אופן ההכנה

  • 1. מפוררים את השמרים בתוך קערית, ממיסים בארבע כפות מים פושרים.
  • 2. שופכים את הקמח והמלח לקערה וחופרים גומה. מוסיפים לגומה את תערובת השמרים.
  • 3. מושכים מעט קמח לתוך הנוזל ומערבבים את הנוזל שבגומה עד שמתקבלת בלילה סמיכה וחלקה. (לא את כל הקמח בבת אחת, אלא רק מעט ממנו). מפזרים מעט קמח מעל הגומה, ומשהים 20 דקות. בהדרגה מושכים את יתר הקמח לתוך הבלילה ומערבבים היטב.
  • 4. לשים מעל משטח עבודה או המיקסר כ- 10 דקות. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים או קמח. צריך להתקבל בצק חלק, גמיש ומבריק. מעצבים לכדור, משמנים, מניחים בקערה, מכסים ומשהים לתפיחה עד להכפלת הנפח - כשעתיים.
  • 5. "מפילים" את הבצק ומרדדים למלבן שרחבו כאורך התבנית שעומדים לאפות בה את הלחם (תבנית לחם או עוגה אנגלית).
  • 6. מורחים את הבצק במעט שמן (רגיל, זית או חמאה מומסת לא חמה).
  • 7. מניחים על הבצק את הבייקון בשכבה אחידה ומגלגלים את הבצק מהצד הרחב לרולדה.
  • 8. מניחים בתבנית משומנת ומקומחת או מרופדת בנייר אפייה, כאשר תפר הרולדה כלפי מטה.
  • 9. מכסים במגבת לחה ומשהים לתפיחה עד כשעה להכפלת הנפח.
  • 10. מחממים תנור ל - 200 מעלות.
  • 11. מברישים בחלב ומנפים קמח מלמעלה. אופים כ- 25 דקות. כדי לבדוק שהלחם מוכן מקישים על תחתית התבנית - צריך להשמיע צליל חלול.
  • + מוציאים מהתבנית ומקררים על רשת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully