מרק קישואים ונענע
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 קישואים
 - 2 בצלים
 - 2 תפו"א לבן
 - 2 מקלוני סלרי
 - 1/2 שורש סלרי
 - חופן נענע
 - 2 שיני שום יפות
 - 250 מל' שמנת
 - 50 ג' חמאה
 - כוס יין לבן משובח
 - קורט פלפל ומלח
 - אגוז מוסקט לפי הטעם
 
אופן ההכנה
- 1. מקלפים ומנקים את הירקות- קוצצים דק דק ומאדים אותם על סיר הכל ביחד.
 - 2. מוסיפים לאחר מס' דקות את החמאה, היין הלבן וממשיכים לאדות למשך כעשרים דקות. מוסיפים את השמנת וממשיכים לאדות.
 - 3. מוסיפים כ- 1/2 ליטר מים. זורקים את חופן הנענע לסיר המבעבע. מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
 - 4. לאחר כחצי שעה נוספת - טוחנים את הכל דק דק עם בלנדר ידני.
 
