פסטה עם קולרבי
הפסטה במקרה זה צריכה להיות מהסוג המכונה "חונקי כמרים", כלומר פסטה עבה באורך בינוני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי קילו (חבילה) פסטה
- חצי קילו קולרבי חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום קצוצות
- חופן יפה (תריסר לפחות) עגבניות שרי חתוכות לרבעים
- מלח ופלפל
- שמן זית
- גבינת פקורינו (או פרמזן) מגוררת
אופן ההכנה
- 1. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר בינוני. מטגנים בו את השום עד שהוא מתחיל לשנות צבע. מוסיפים את הקולרבי ומערבבים. ממליחים ומפלפלים ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה עד שהקולרבי מתרכך לחלוטין.
- 2. מועכים את הקולרבי במזלג. מוסיפים את העגבניות ומכבים את האש.
- 3. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, אל דנטה. מסננים.
- בקערת הגשה מערבבים פסטה ורוטב. מחלקים לצלחות הסועדים ומעטרים בגבינה מגוררת ובזילוף שמן זית.