מנת אורז חגיגי
רוצים לבשל מנת אורז, אבל מחפשים להכניס לה עניין? אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" בתל אביב עם מתכון לאורז שבקלות עלול לגנוב את כל תשומת הלב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 2 בצלים קצוצים דק
- צרור שמיר קצוץ
- צרור כוסברה קצוצה צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- רבע כוס שמן זית
- 3 כוסות אורז פרסי
אופן ההכנה
- 1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל והבשר כ-10 דקות ומפוררים בעזרת מזלג. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- 2. מוסיפים את כל עשבי התיבול והאורז, מוסיפים את המים (כ-2 ס"מ מעל תערובת האורז), מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-25 דקות.
- 3. מכבים את האש ונותנים לאורז עוד 10 דקות לעמוד עם מכסה סגור.
- 4. מגישים חם.