- 1. מחממים תנור ל-160-150 מעלות.
-
- 2. מחממים חמאה עם סוכר ודבש עד להמסתם.
-
- 3. מפזרים שיבולת שועל על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
- 4. יוצקים את תערובת החמאה על פתיתי שיבולת השועל ומערבבים לפיזור שווה.
-
- 5. קולים 45-35 דקות, מדי 15 דקות מערבבים כדי להשיג קלייה אחידה.
-
- 6. מצננים לחלוטין לפני שמוסיפים את שאר המרכיבים.
-
- אזהרות וטיפים:
- יש להיזהר מקליית יתר שמעניקה לפתיתים טעם מר.
- כדי לבדוק שמידת הקלייה לטעמכם יש להמתין שהפתיתים קרים לחלוטין, לטעום ואם זה לא מספיק לקלות עוד כמה דקות.
-
- אם הגרנולה מאבדת מקסמה אחרי כמה ימים אפשר לקלות שוב כדי לרענן את פריכותה.
-
- התוספות:
- גרנולה קלאסית מוסיפים לשיבולת השועל פירות מיובשים קצוצים ואגוזים שאותם קולים בנפרד, כל אחד לפי הזמן המיועד לו, אפשר להוסיף מעט סוכר כדי לקרמל את האגוזים.
-
- גרנולה פיסטוק וחלבה מוסיפים לשיבולת השועל חלבה קצוצה או מפוררת ופיסטוקים קלויים עם מעט סוכר.
-
- גרנולה תפוחי עץ לפני הקלייה מתבלים את שיבולת השועל בקינמון וממתיקים אותה ב-1/2 כוס תרכיז סיידר (הגליל או D&B), מוסיפים תפוחי עץ מיובשים.
-
- גרנולה קרנבל מוסיפים לשיבולת השועל אננס מיובש, בננות מיובשות, בוטנים ושבבי קוקוס.