וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גרנולה

מתחילים בקלייה של שיבולת השועל עצמה. משתמשים בשיבולת שלמה (לא טחונה ולא אינסטנט). מוסיפים שומן וסוכר ושולחים לתנור, לאט-לאט, מדי פעם מערבבים.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

גרנולה. דנה מאירזון
גרנולה

מצרכים למתכון

  • 500 גרם (5 כוסות) שיבולת שועל
  • 100 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר דמררה
  • 3 כפות דבש

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160-150 מעלות.
  • 2. מחממים חמאה עם סוכר ודבש עד להמסתם.
  • 3. מפזרים שיבולת שועל על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 4. יוצקים את תערובת החמאה על פתיתי שיבולת השועל ומערבבים לפיזור שווה.
  • 5. קולים 45-35 דקות, מדי 15 דקות מערבבים כדי להשיג קלייה אחידה.
  • 6. מצננים לחלוטין לפני שמוסיפים את שאר המרכיבים.
  • אזהרות וטיפים:
  • יש להיזהר מקליית יתר שמעניקה לפתיתים טעם מר.
  • כדי לבדוק שמידת הקלייה לטעמכם יש להמתין שהפתיתים קרים לחלוטין, לטעום ואם זה לא מספיק לקלות עוד כמה דקות.
  • אם הגרנולה מאבדת מקסמה אחרי כמה ימים אפשר לקלות שוב כדי לרענן את פריכותה.
  • התוספות:
  • גרנולה קלאסית – מוסיפים לשיבולת השועל פירות מיובשים קצוצים ואגוזים שאותם קולים בנפרד, כל אחד לפי הזמן המיועד לו, אפשר להוסיף מעט סוכר כדי לקרמל את האגוזים.
  • גרנולה פיסטוק וחלבה – מוסיפים לשיבולת השועל חלבה קצוצה או מפוררת ופיסטוקים קלויים עם מעט סוכר.
  • גרנולה תפוחי עץ – לפני הקלייה מתבלים את שיבולת השועל בקינמון וממתיקים אותה ב-1/2 כוס תרכיז סיידר (הגליל או D&B), מוסיפים תפוחי עץ מיובשים.
  • גרנולה קרנבל – מוסיפים לשיבולת השועל אננס מיובש, בננות מיובשות, בוטנים ושבבי קוקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully