מטיט
מעין דייסה דלילה שנהוג לאכול בבוקר. אפשר להחליף את המים בחלב שיוצר מרקם מעט סמיך יותר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 אשל
- 1/2 קופסת שמנת חמוצה
- כף קמח
- 2 כפיות מיץ לימון
- שן שום קצוצה
- סחוג
- מים
אופן ההכנה
- 1. שמים את האשל בסיר קטן וממלאים את הקופסה הריקה של האשל במים וכף קמח.
- מערבבים כדי שלא יישארו גושים ויוצקים לתוך הסיר עם השמנת. מערבבים עם כף עץ כדי למנוע גושים. למרקם חלק אפשר לעבור עם בלנדר מוט ידני כ-20 שניות.
- 2. על אש בינונית, מניחים את הסיר ומביאים לרתיחה של מספר דקות. מורידים מהאש. מוסיפים סחוג, מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מערבבים.
- 3. להגשה מפזרים מעל זעתר טחון.