חגבים מטוגנים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-3 מנות
- 25 חגבים:
- 2 כוסות ציר ירקות
- כפית מלח
- חצי כפית כורכום
- לרוטב:
- 2 כפות טימין קצוץ
- 1/4 כפית מלח
- כף תערובת טחונה של פלפל שחור, אדום וירוק
- כף קמח או קמח חומוס
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- לציפוי:
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- 1. מביאים את הציר לרתיחה (אם אין ציר, מרתיחים מים ומוסיפים גזר, סלרי ובצל). מתבלים במלח ובכורכום.
- 2. מכניסים את החגבים לחליטה של כדקה וחצי, ולא מעבר לשתי דקות.
- 3. מכבים את האש ומסננים.
- 4. מנקים את החגבים: מורידים את הראש, הכנפיים והרגליים הקטנות (את השוקיים משאירים).
- 5. מערבבים בקערה את כל חומרי התערובת. מגלגלים בתוכה את החגבים.
- 6. טובלים כל חגב בביצה, ומטגנים בשמן חם כדקה וחצי (המנה מוכנה כשתערובת הציפוי מחליפה צבע).